En æstetikers dagbog

Forfatter: Jakob Park
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard

En æstetikers dagbog er en sælsom bog, der præsenterer kunstnerens poetisk-æstetiske livsanskuelse og samfundskritik. Tekstsamlingen indeholder både poesi og prosa, men holdes sammen af et homogent udtryk. De finurlige tekster tager sig ud som en dagbog, men er snarere små prosadigte, der går i dialog med forgængere som Baudelaire, Rimbaud, Wilde, Dostojevskij m.fl. Jakob Park skriver tekster, der flanerer; tekster, der hæver sig højt over det småborgerlige samfunds trivialiteter; tekster, der inviterer læseren ind i et beruset univers fuld af skøn, nytteløs, erotisk meditation.  De små brudstykker af tekst rummer stor sproglig sensitivitet og et fint øre for sprogets vellyd og musikalitet.       
Uddrag af bogen 
Kosmetik  Læberne er et tegn, der kan skrives over med purpurrød og bourgognerød. Eller sågar med blåsort voks, der igen danner et nyt tegn, som er endnu vanskeligere at afkode. 
Nu har kvindens læber forvandlet sig fra et tegn til symbol på noget andet; kosmetik transformerer kød til symbol, forvandler passive læber til et dødbringende våben.
Om forfatteren Jakob Park er født i Seoul, Sydkorea. Nu bosat i Danmark. Han er komponist, pianist og digter. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og debuterede med albummet Tales from a lost Poet (2009).         

Fakta om bogen
Titel: En æstetikers dagbog
Forfatter: Jakob Park
Sider: 64
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere