En drøm, en rejse og en personlig udvikling – på cykel

Frank Jensen tog ud på en 10.000 kilometers cykeltur på den anden side af Jorden. Det ændrede hans liv, og nu har han skrevet bogen ‘Optur Down Under’.

 

I sin bog ‘Optur Down Under’ beretter Frank Jensen om sin rejse som langturscyklist på den anden side af Jorden. Han cyklede over 10.000 kilometer gennem New Zealand og Australien. 

Frank er både glad for at cykle og for at rejse. Efter et foredrag i Aalborg med en dansker, der har cyklet Jorden rundt, inspireres han til at tage en stor beslutning, der ændrer hans liv.

Han beslutter at udleve sin drøm om at tage afsted på en lang cykeltur, og senere viser det sig, at denne rejse får stor betydning for hans selvopfattelse og hans verdenssyn.

Det har alt sammen ført til en bog med en historie, der handler om at møde verden med åbne arme, og om at det kan lønne sig ikke altid at vælge den nemme løsning.

 

En personlig historie

Udover at være en rejsebog er ‘Optur Down Under’ også en meget personlig bog. Inden selve rejsen begynder, beretter Frank om sin fortid og om de udfordringer, han står overfor inden sin rejse. Blandt andet beretter han om forholdet til sine forældre, hvordan opvæksten har påvirket ham, og hvilken person han var, før han tog afsted.

Frank beskriver, at han dengang var en sortseer, der befandt sig i en negativ spiral, men han hentyder også til den positive effekt, som cykelturen kommer til at have på ham.

Man får et særligt indtryk af Frank fra bogens begyndelse, og det giver et udbytte senere i kraft af, at man holder med ham, når han gør op med sin indre skeptiker. Dermed bliver man investeret i hans personlige udvikling såvel som hans fysiske rejse.

 

Udfordringer og mødet med fremmede

Bogen skildrer en personlig rejse, og sammen med teksten kan man nyde et udvalg af billeder, som er et fint bidrag til læserens forestillinger om Franks beretninger. Dog har bogen også nogle problemer.

Visse dele af bogen er for gentagende. Der er for eksempel grænser for, hvor mange gange det kan være interessant at læse om, hvor hårdt det er at cykle over en stejl bakke, eller hvor hårdt Franks indre skeptiker har det, hver gang den udsættes for en positiv oplevelse.

Men når det så er sagt, bør det alligevel understreges, at ‘Optur Down Under’ er en rejsebog, der har noget at byde på. Det er en fortælling om en langturscyklists udfordringer, livet på vejen, at udvikle sig personligt og ikke mindst at møde fremmede mennesker.

Det er netop Franks møde med fremmede, der er bogens styrke. Som læser følger man interesseret med, når Frank beretter om de sociale relationer, han skaber på sin vej, og om de personligheder, som han kommer helt tæt på, når de byder ham ind i deres liv.

Franks beretninger viser, at verden er fyldt med venlige mennesker, der gerne går fremmede i møde med gæstfrihed, tillid og varme. Det er blandt andet mødet med disse mennesker, der gør Franks fortælling til en herlig succeshistorie.

Hvis man har lyst til at læse en bog, der både skildrer en cykeltur gennem New Zealand og Australien og en personlig historie med et positivt budskab, så kan Frank Jensens ‘Optur Down Under’ anbefales.

Frank Jensen: 'Optur Down Under', Frank Downunder Press.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere