En lillefinger for Frankrig

Forfatter: René Larsen;Morten Bang Larsen;René Larsen;Morten
Sider: 424
Omslag: Hardback
Forlag: Books on Demand

Træt af det hårde slid hjemme, og af skolen, forlader den 15-årige husmandssøn Christian Alfred Larsen i 1935 barndomshjemmet i vrede. Drevet af udlængsel påmønstrer han en Marstal Skonnert for at komme ud at se verden og opleve eventyr udenfor landsbyen Trøjborg ved Odense Fjord.

I slutningen af 1930'erne oplever den unge sømand Nazihysteriet i Hamburg, og indser hvor det bærer hen. Han ender med at melde sig til den franske Fremmedlegion i juni 1939. Men Christian er kun en lille brik i legionen under Vichyregimet og i det store franske skisma om at vælge side til fordel for de allierede. Det tvinger ham til et personligt valg og en handling, som bringer ham i konflikt med Legionen.

Christian og Legionen forliges dog, da den endelig vælger side, og efter næsten et års intensiv træning i Nordafrika, kommer han i kamp i Frankrig og Tyskland under fanerne af det legendariske Régiment de Marche de la Légion Étrangère, RMLE. Christian bliver belønnet for sin indsats i krigen, men han får den også at føle på sin egen krop. Christian fortrød aldrig sin beslutning om at deltage i krigen eller andre vigtige beslutninger i sit liv. Bogen er fortællingen om en ung mand, der tog stilling og havde mod til at handle, og som var med til at gøre en forskel.

Fakta om bogen
Titel: En lillefinger for Frankrig
Forfatter: René Larsen;Morten Bang Larsen;René Larsen;Morten
Sider: 424
Omslag: Hardback
Forlag: Books on Demand


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere