En ny rytme i livet

Undertitel: 16 modige fortællinger om overgangen fra arbejdsliv til pension
Forfatter: Nanna Schelde (red.)
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Årgang 1946 er den største i danmarkshistorien. Nogle blev 68’ere og fik siden vigtige og indflydelsesrige positioner i arbejds- og samfundsliv. Andre gjorde ikke så meget væsen af sig, men blev som lærere, sygeplejersker og pædagoger uundværlige i opbygningen af det velfærdssamfund, som tog form og fart fra 1960’erne og frem.
En ting har de store årgange fra krigen og efterkrigstiden tilfælles: De forlader i disse år det officielle arbejdsmarked og synes ikke altid, det er særlig sjovt eller nemt! Arbejde er lig identitet og interesse. 
Journalist Nanna Schelde har mødt 16 modne og modige danskere, som tilsammen repræsenterer alle sider af arbejds- og samfundsliv fra kultur, medier og kirke over erhverv, politik og velfærd. Undervejs i samtalerne om overgangen fra arbejdsliv til en ny tid sænker skuldrene sig, livsklogskaben får plads, og nysgerrigheden vinder over usikkerhed og nervøsitet.
Nogle finder rytmen i det nye liv i de nære omgivelser, som trænger til ekstra opmærksomhed. Andre engagerer sig i frivilligt arbejde eller finder pludselig tid til at opdyrke en hobby. For enkelte er denne livsfase forbundet med sorg og tab: Måske var de sidste arbejdsår drøje, eller en elsket ægtefælle gik uventet bort, inden drømmene blev realiseret. En ny rytme i livet er en brugsbog til inspiration for dem, der enten skal forlade eller lige har forladt arbejdsmarkedet.
Bogen er opbygget i temaer: - Når pension er en lettelse- Velkommen til et nyt aktivt liv- At planlægge en ny livsfase- At flytte ud eller hjem?- Genopdag verden- Når sygdom og tab spænder ben for det gode liv- De nye superpensionister- Et nyt arbejdsliv venter

Fakta om bogen
Titel: En ny rytme i livet
Undertitel: 16 modige fortællinger om overgangen fra arbejdsliv til pension
Forfatter: Nanna Schelde (red.)
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere