En professionel gentleman fylder 60 år

Salgschef Mogens Wennicke, Rosinante, fylder 60 år 19. juli 2001.Der er karakteristisk for Mogens at fylde rundt midt i ferietiden. Manden har fra fødslen sikret sig imod den virak, som vi andre forfængelige typer i branchen gerne udsætter os for ved den mindste anledning. Mogens tilbringer nok dagen, som det meste af sin øvrige sparsomme fritid: i skolehaverne ved...

Salgschef Mogens Wennicke, Rosinante, fylder 60 år 19. juli 2001.

Der er karakteristisk for Mogens at fylde rundt midt i ferietiden. Manden har fra fødslen sikret sig imod den virak, som vi andre forfængelige typer i branchen gerne udsætter os for ved den mindste anledning. Mogens tilbringer nok dagen, som det meste af sin øvrige sparsomme fritid: i skolehaverne ved Lersøparken, hvor han hele vækstsæsonen dyrker sin anden, uofficielle identitet: den gode gartner. Fruen bestyrer skolehaverne, og Mogens lægger energi og kærlighed i arbejdet som bistående havemand. Han har et betydeligt hartkorn under plov, og han har styr på såvel nytte- som prydvæksterne, og allerhelst har han barnebarnet lille Magnus om benene.
Mogens er ærkekøbenhavnsk stenbrodreng, cyklist og stålsat Kings’ ryger, med lejlighed i Sølvgade uden altankasse. Hans generalieblad viser en klassisk forlagsmand: uddannet boghandler hos Johs. Marcker på Aaboulevarden, derefter hos H. Sindahl-Petersen og efter udstået militærtjeneste til L. Levison Jr. med engrossalg af kontorartikler. I 65 hyret som førstemand hos Marcker. 1972 gik han til Gyldendal som informationsmand i skole- og lærebogsafdelingen og var aktiv (og selv et stort aktiv) såvel fagligt som kollegialt i Klareboderne i 20 år.
1992 kommer han til Munksgaard for sammen med Lene Bang at skøtte salgsfunktionen for hele koncernen, indtil nedtællingen begynder til afvikling af danske bogudgivelser i Blackwellkoncernen.
Så kommer det lykkelige øjeblik i 1999, da Rosinante får Mogens Wennicke for sig selv, han tiltræder som salgschef for »det ny Rosinante«, hvor han sammen med Karina Svensson og Anita Frank Goth står for »kommandocentralen«.
Mogens kan boghandel forfra og bagfra og Samhandelsreglerne udenad i samtlige revisioner. Han er en troldmand ved sin computer: kataloger, brochurer, annoncer, tryksager med meget mere er en smal sag, han har flair og smag for det grafiske og appetit på det digitale, den stilfærdige gentleman er nemlig en rigtig frontløber og kaospilot og også af den grund en kingpin i det daglige spil på et lille forlag. Han står for kontinuitet og fornyelse i dynamisk balance.
På forlaget Rosinante kender vi dybden af hans behagelige væsen og diskrete charme: hans omhu i det daglige, hans milde autoritet, hans legelyst og loyalitet, hans underspillede, tørre, slebne humor. Det er Mogens, der kommer med blomster til forlagskontorerne. Han har sået, plejet og skåret dem selv. Det er Mogens, der tager ansvaret og redder tidsplanerne på målstregen, og det er ham, der varsomt har trukket flasken op og sørget for stole til alle, når der er noget at fejre. Han er omtanke, opmærksomhed, ansvarlighed personificeret. Men når han selv skulle fejres, så er han bare ikke til stede. Typisk Mogens.
De der kender ham og sætter pris på ham, og det er mange, finder nok en måde at tilkendegive dette på. Han er på sin plads på forlaget alle dage, undtagen når han er borte. Og når han er borte, så er han i haven.
MR
Nr. 26/27 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere