Endnu en bestseller fra Lindhardt og Ringhof solgt til filmatisering

Der er noget at glæde sig til for danske filmfans, når Jutlandia atter engang er centrum for en indspilning.

Sidste var det bestselleren, Pigen fra det hvide skib, hvis rettigheder blev solgt og nu er det blevet bogen Jutlandia - Krig, kald og kærlighed danskerne kan se frem til at opleve på film. Fælles for bøgerne er, at de begge kredser om det danske hospitalsskibet Jutlandia.

 I en pressemeddelelse siger bogens forfatter Helle Juhl:

”Jeg er selvfølgelig glad for at, at så professionelle filmskabere kan se filmmuligheder i min bog og ser frem til at samarbejde med dem. Det havde jeg aldrig drømt om! Desuden glæder det mig, at de pårørende til bogens to dagbogsskribenter også ser frem til engang at se de gæve Jutlandiasygeplejerskers historie udfoldet på film. Det betyder meget for mig, idet de har en stor andel i bogen.”

I samme pressemeddelelse fortæller producerne Helene Reingaard Neumann og Caroline Blanco:

”JUTLANDIA er historien om unge danske kvinder, der gik forrest, gjorde oprør i en mandsdomineret virkelighed og ændrede nødhjælpen for civile i verdens krigszoner for altid. Det er de glemte heltinders historie. Helle Juhls bog fortæller den autentiske beretning om Jutlandia-besætningens oplevelser, relationer og indsats i Korea, og det er vigtigt for os, at beretningen har greb i virkeligheden. Det er en stærk og rørende fortælling vi glæder os til at bringe til live. Både som et minde fra en svunden tid, men i lige så høj grad, som et bevis på hvilken afgørende forskel stædighed og næstekærlighed kan gøre i verden. Dengang som nu.” udtaler Helene Reingaard Neumann og Caroline Blanco.
 
Det er selskaberne Outline Film ApS og Show me the money ApS der har købt filmatiseringsrettighederne til Helles Juhls bog.

Kilde. Lindhart og Ringhof


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere