facebook-pixel

Engle

img

Engle

Fakta om bogen

Titel: Engle

Udgivelsesdato: 19-01-2024

Sider: 80

Genre: Digte

Forlag: Gads Forlag

Forfatter: Sebastian Nathan

ISBN: 9788712074748

Format: Hæftet

Engle er en lysende smuk digtsamling om at få en psykiatrisk diagnose, at gå i behandling og at prøve at komme overens med sine symptomer – samtidig med at livet og hverdagen også kan være skøn og magisk, når man cykler ad Tagensvej midt om natten, kigger på månen og ræven, mærker englenes nærvær.

Digtene er skrevet med klarhed og intensitet, og gennem en vinter, der synes uendelig, følger vi jeget gå til lægesamtaler, besøge sine venner og bevæge sig rundt i byen, alt imens englene hele tiden er til stede – på én og samme tid som konkrete kroppe og som en følelse af ikke at være alene.
Engle kredser om en følelse af, at der er opstået en sprække mellem én selv og den verden, man er en del af – og at noget ikke er, som det burde være. Men sprækken er ikke et entydigt mørkt sted, den kan også være en åbning, hvor der kan opstå noget smukt. Hvor man kan give sig hen, blive ført og stå åben, simpelthen være gennemstrømmet.
Sebastian Nathan (f. 1996) er uddannet fra forfatterskolen. Han debuterede i 2021 med den anmelderroste digtsamling Honey Moon, der vandt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Engle er hans seneste udgivelse.