Et år i effektiviserings tegn

Webboghandlen Plusbog.dk har styrket deres regnskab i det seneste år, og COVID-19-situationen har kun skubbet til denne udvikling.

Salget af trykte bøger er steget med en fjerdedel i marts måned, mens karantænen har lagt store dele af Danmark ned, oplyser kommunikationsmedarbejder Charlotte Thøming i en mail til BogMarkedet.  

Samtidig har Plusbog.dk oplevet en lille stigning i antallet af streamingmedlemmer, om end man ikke kan oplyse en præcis procentdel, da man samarbejder med streamingtjenesten Bookmate på det digitale område.

Tendensen til et øget salg hos webboghandlerne i denne tid fremgår også af vores interviewartikel med Plusbog.dk´s konkurrenter Saxo.com og Bogreolen.dk.  

 

Året 2019

Driftsresultatet for 2019 lød på et underskud på 1,4 millioner kroner. Resultatet er ”mindre tilfredsstillende”, mener direktør Mia Wagner i en pressemeddelelse.

Mia Wagner fremhæver dog, at man har optimeret webboghandlen, ” så man nu har den højeste medlemstilfredshed og aktivitet, siden Freeway-koncernen overtog det fulde ejerskab … i 2017.”

Blandt andet har man sænket prisen på basismedlemskabet til 49 kroner pr. måned og har øget sit fokus på streamingmarkedet. Desuden har man omlagt selve websideplatformen på den svenske version, Plusbog.se, så den fremstår bedre for kunderne.

Samlet set har det betydet et stigende salg af bøger, når man sammenregner både trykt og digitale formater. Desuden har Plusbog gennem de seneste år gennemgået en række effektiviseringer.

”Den positive udvikling er allerede begyndt. Plusbog kom ud af første kvartal af 2020 med plus på bundlinjen. Jeg tror derfor fortsat på, at Plusbog bliver en bæredygtig forretning,” siger Mia Wagner.

 

Foto: Mia Wagner.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere