Europæisk renæssance

Undertitel: Det grænsebrydende menneske i en ny verdensorden
Forfatter: Hugo Gaarden
Sider: 168
Omslag: Hæftet
Forlag: Eget forlag

Hvis du vil prøve at forstå verden i sin helhed, så er dette bogen.

Europa står over for en renæssance. Europæerne kan blive den drivende kraft i skabelsen af en ny verdensorden. I stedet for at blive hængende i populisme, demokrati-krise, økonomisk stagnation, EU-modstand og Trump-tweets, kan vi tage fat på at løse nutidens største udfordringer – den afrikanske, den demokratiske, den økonomiske og den kinesiske.
Bogen er et wake-up call til globaliseringens modstandere og til den elite, som har tiet under flygtningestrømmen og den voksende nationalisme. Bogen anbefaler en ny indkomstfordeling som for næsten 300 år siden, nemlig de landboreformerne, der frigjorde bønderne fra godsejerne. Det skabte en enestående økonomisk vækst og blev grundlaget for den senere politiske frigørelse. I dag er der behov for reformer af et tilsvarende omfang – som sikrer et stærkere folkestyre og en mere fair fordeling af ressourcerne.

Journalist Hugo Gaarden giver et usædvanligt helheds-indtryk af den nye verden. Bogen er en økonomisk, politisk og samfundsmæssig analyse, der bygger på Gaardens beskrivelse af internationale forhold i næsten 50 år, på hans journalistiske liv uden for Danmarks grænser siden 1999 og på rejser i en Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika.

Hugo Gaarden, journalist, født i 1949. Han blev udlært på Vendsyssel Tidende og har arbejdet på Ritzaus Bureau, Berlingske Tidende, Morgenavisen Jyllands-Posten, Mandag Morgen, Børsen og Økonomisk Ugebrev. Han har haft sit eget nyhedsbrev, VækstFocus. Han har været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Han har de seneste år skrevet udenrigspolitiske analyser for Det udenrigspolitiske Selskab og MagasinetEuropa. Analyserne bringes også på hans hjemmeside: hugogaarden.dk.Han har skrevet 10 bøger om udenrigspolitik, erhverv og økonomi.

Fakta om bogen
Titel: Europæisk renæssance
Undertitel: Det grænsebrydende menneske i en ny verdensorden
Forfatter: Hugo Gaarden
Sider: 168
Omslag: Hæftet
Forlag: Eget forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere