Få børnene med

YouTuberen Lakserytteren har skabt en fantasyroman for børn og unge, hvor de i meget høj grad har præget skrive- og illustrationsprocessen.

Den kendte YouTuber, Lakserytteren, udgiver i dag bogen ‘Legender fra Odysïa - Griskernes Hemmelighed’, en illustreret fantasyroman fuld af monstre og magi.

Lakserytteren, eller Rasmus Kolbe som der står på dåbsattesten, har over en million børn følgere blandt børn og unge på tværs af sine sociale medier.

Det særlige ved bogen er, at Lakserytteren har skrevet den sammen med sine følgere på sociale medier. De har blandt andet været med til at tegne monstre, opfinde på skøre ideer og været testlæsere på bogen.

Flere end tusind børn over hele landet været med til at udvikle bogen gennem opgaver, der i virkeligheden er lærerige idégenererings- og designprocesser.

BogMarkedet har talt med Lakserytteren om den nytænkende proces bag bogen:

 

Bogen kom til verden med sociale medier som fødselshjælper. Hvordan forløb samarbejdet?

”Jeg har sparret og idégeneret med mine følgere på mine sociale medier. Vi har afholdt tegnekonkurrencer, udfordringer og børnene har været med som testlæsere hele vejen igennem.

Helt konkret er jeg gået i gang med at skrive bogen, og så har jeg efterladt ‘huller’ i manuskriptet, der kunne fyldes ud af de monstre brugerne havde tegnet. Jeg har udgivet bogen løbende, så børnene har kunnet læse med.” 

 

Kunne du finde på at arbejde på denne måde igen?

”Helt sikkert! Jeg håber bestemt, vi skal lave en bog nummer to, og der håber jeg at få børnene ENDNU mere med!

Det vigtigste med den her bog er faktisk processen, og alle de timer børn og unge har brugt på at idégenerere og udfordre sig selv kreativt.

Det kan jeg ikke få nok af.” 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere