Fælles platform til ungdomsuddannelser

Fire forlag er gået sammen om en fælles platform, så elever på ungdomsuddannelser i fremtiden kun skal logge ind ét sted for at få adgang til deres digitale bøger.

Forlagene Systime, Columbus, Dansklærerforeningens Forlag og Nucleus er gået sammen om alle at benytte og videreudvikle Systimes digitale platform. Idéen har fremtiden for sig, hvilket illustreres af at eksempelvis Systime i dag sælger flere digitale licenser end trykte lærebøger. Systime har næsten 500.000 digitale, konkrete brugere.

Den fælles platform letter dagligdagen for eleverne, der nu kan samle de fleste af deres e- og i-bøger samme sted.

"Det gør vi blandt andet for at gøre det nemmere for brugerne på ungdomsuddannelserne. Hvis vi kan blive enige om at bruge den samme platform, giver vi brugerne mulighed for at søge på tværs af vores materialer på tværs af forlag under samme portal. Det letter naturligvis utroligt meget for skolerne, hvilket jo også gør det mere attraktivt at bruge," fortæller adm. direktør i Systime Poul Henrik Mikkelsen om baggrunden for samarbejdet til webavisen MediaWatch.

Til MediaWatch fortæller han videre: "Vi konkurrerer selvfølgelig stadig på indholdet forlagene imellem, men nu kan vi gå sammen om at videreudvikle én fælles platform."

 En ny, fælles version af Systimes distributionsplatform konto.systime.dk åbner i efteråret 2018. 

Forlagene i samarbejdet vil herefter udgive nye titler i platformen, mens deres bagkatalog efterhånden vil blive gjort tilgængelig. Den nye platform bliver drevet af Systime Solutions.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere