Følg med tiden, ikke med strømmen

Forfatter: Poul Christian Matthiessen
Sider: 256
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag

Poul Christian Matthiessen (f. 1933) tager i sine erindringer læserne med på en fascinerende rejse gennem et liv og en tid med store og svære udfordringer.
I Følg med tiden, ikke med strømmen beretter Matthiessen om oplevelser fra barndommen, bl.a. af besættelsen, og videre til årene som studerende på Københavns Universitet uden SU og med private lån. Og vi følger ham igennem en lang universitetskarriere, ikke mindst som landets første professor i demografi, inden han ender som formand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.
Matthiessen beskriver med bid forholdene på Københavns Universitet under studenteroprøret og opgøret med professorvældet. Han fortæller skarpt om, hvordan han gennem sine bøger og artikler satte ild i debatten om indvandringspolitikken, da han præsenterede demografiske fremskrivninger, som viste, at den danske befolkningssammensætning var ved at ændre sig drastisk. Det gav ham i lange perioder prædikatet racist og fremmedfjendsk, selvom han af fagfolk roses for sin saglighed.

Fakta om bogen
Titel: Følg med tiden, ikke med strømmen
Forfatter: Poul Christian Matthiessen
Sider: 256
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere