Farvel til Berlin

  • Nye udgivelser
  • 11/11/2019
  • Turbine

Forfatter: Christopher Isherwood
Originaltitel: Goodbye to Berlin
Originalsprog: eng
På dansk ved: Brian Dan Christensen
Sider: 272
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Christopher Isherwoods klassiker (1939) fra mellemkrigstidens Berlin beskriver den tyske hovedstad som et farverigt og levende sted fuld af fest, sex og druk, men også som en by, der står på randen af nationalsocialismens forbud mod alt, hvad der var sjovt og godt. Livet leves fuldt ud i årene 1930-1933 i romanen, som vidste karaktererne, hvad der venter forude.

I den delvist selvbiografiske fortælling om den unge Christopher, som flytter til Berlin for at skrive på sin roman, møder vi i seks sammenhængende fortællinger bl.a. den omsorgsfulde, men nazistiske, udlejer Frl. Schroeder, den unge, rige jødinde NataliaLandauer, det homoseksuelle kærestepar Otto og Peter, som kæmper med deres seksualitet i skyggen af den voksende nazisme, og ikke mindst den dekadente englænder Sally Bowles, som Liza Minelli udødeliggjorde i filmatiseringen af romanen under titlen Cabaret.

De seks historier væver personer og begivenheder sammen og giver indtryk af et samfund, som på en og samme tid er i rivende udvikling og ved at blive flået fra hinanden. Christopher Isherwood selv boede i Berlin fra 1930 til 1934, hvor han og hans tyske kæreste, Hans Neddermeyer, forsøgte at flytte til England. Da de ikke blev lukket ind i landet, flyttede de rundt i Europa gennem et par år, indtil Hans blev taget til fange af Gestapo. Christopher flyttede til Amerika, hvor han døde i sit hjem i Santa Monica i 1987.

Fakta om bogen
Titel: Farvel til Berlin
Forfatter: Christopher Isherwood
Originaltitel: Goodbye to Berlin
Originalsprog: eng
På dansk ved: Brian Dan Christensen
Sider: 272
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere