Filosoffen Niels Bohr

Forfatter: David Favrholdt
Sider: 499
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Rasmus Fly Filbert
Forlag: Informations Forlag

Fysiker, idealist, nobelprismodtager, ridder af Dannebrog. Niels Bohr er en af de helt centrale skikkelser i det 20. århundrede.

Niels Henrik David Bohr (1885- 1962) er berømt for sine væsentlige bidrag til forståelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken. Som 26-årig tog han sin doktorgrad fra Københavns Universitet, og publicerede allerede to år efter sin banebrydende og kontroversielle teori om atomets struktur. Bohrs tanker var ikke kun videnskabelige iagttagelser, men knyttet til en dybt original og sammenhængende filosofi om forholdet mellem verden og hvordan vi beskriver den.

I Filosoffen Niels Bohr nåede nu afdøde forfatter og filosof David Favrholdt at samle trådene fra sit mangeårige studium af forskeren, mennesket og tænkeren Bohr. Det er fortællingen om en af det 20. århundredes største danskere, grundlæggeren af Københavnerskolen, der i en årrække placerede København på landkortet i den internationale bevidsthed.

OM FORFATTEREN
David Favrholdt (1931-2012) var dr.phil. og professor i filosofi gennem en menneskealder. I sin studietid mødte han Niels Bohr, der på skelsættende vis kom til at præge hans filosofiske tænkning og virke. David Favrholdt udgav værker inden for stort set alle filosofiske discipliner og står som en af de mest markante filosoffer i dansk filosofi i det sidste halve århundrede.

Fakta om bogen
Titel: Filosoffen Niels Bohr
Forfatter: David Favrholdt
Sider: 499
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Rasmus Fly Filbert
Forlag: Informations Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere