Fingerspitzengefühl

  • Nye udgivelser
  • 25/09/2020
  • Turbine

Undertitel: 100 ting, du ikke vidste om Tyskland og tyskerne!
Forfatter: Torben Kitaj
Illustrator: Lars-Ole Nejstgaard
Sider: 276
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Journalist Torben Kitaj og tegner Lars-Ole Nejstgaard hører til den store gruppe af danskere, der har Tyskland som deres andet fædreland. Mange af disse danskere har lejlighed i Berlin og bruger hver eneste ferie i den tyske hovedstad.

Sammen har de to germanofile begået en lille, sjov gavebog om tyskerne. Bogen hedder Fingerspitzengefühl. Hvis du står og mangler en gave til den onkel i din familie, der rejser til Tyskland hver sommerferie, så er bogen her virkelig sagen. Bogen forklarer ganske kort historien bag 100 ord og begreber, som mange af os er stødt på, når vi drøner ned ad den tyske "Autobahn". Det kan være ord som ”Supergeil”, ”Schwamm darüber” eller ”Bargeld”.
Mange danskere blander selv gerne tyske ord ind i sproget, fordi de synes, at det lyder sjovt. Så nu giver vi den vollgas og holder med bogen en lille Deutschstunde, hvor vi alle zusammen bliver en lille smule klogere på, hvad det er for hemmeligheder vores Nachbaren i det sydlige går og snakker om. 
Fingerspitzengefühl afkoder alle sjove og underfundige finurligheder om vore tyske naboer. Inden man ser sig om, er man selv en lille besserwisser ud i det tyske.

Fakta om bogen
Titel: Fingerspitzengefühl
Undertitel: 100 ting, du ikke vidste om Tyskland og tyskerne!
Forfatter: Torben Kitaj
Illustrator: Lars-Ole Nejstgaard
Sider: 276
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere