Fisk til folket

Forfatter: Kenn Tarbensen
Serie: 100 danmarkshistorier 22
Sider: 100
Omslag: Indbundet
Forlag: Aarhus Universitetsforlag

”Det er ikk’ så ringe endda”. Sådan udbrød Gunnar overrasket til Minna i berømte reklamer i 1990’erne, når hun lavede fiskeretter uden ben. Men danskerne har svært ved at sætte rødtunge, knurhane og andet godt fra havet på bordet. Både før og efter den store fiskeriudstilling i 1912, hvor erhvervet første gang var ude med snøren og ville anerkendes. Større motorer og ny køleteknologi gav større fangster og frisk fisk hver dag – uafhængig af årstiden. Men dengang som nu er problemet det samme. Folk vil ikke spise fisk to gange om ugen. I dag holder flere drømmen om den lyseblå kutter og de sunde fisk i live, selv om fiskeriet også er fanget i et net af politisk kontrol, kvotekonger og klimaændringer.
Sæt danskernes fiskevaner på krogen, og bliv indfanget af Kenn Tarbensen, der er ph.d. i historie og arkivar og seniorforsker ved Rigsarkivet.

Fakta om bogen
Titel: Fisk til folket
Forfatter: Kenn Tarbensen
Serie: 100 danmarkshistorier 22
Sider: 100
Omslag: Indbundet
Forlag: Aarhus Universitetsforlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere