Folk vil have bøger

I Norges øges bogsalget i første halvår af 2019, fastslår nye tal fra Den Norske Forleggerforening.

"Folk vil have bøger. Ikke bare øges omsætningen, men antallet af bøger, købt og lyttet til, øges med 3,8% procent sammenlignet med første halvår sidste år. Det er klart, at dette giver grund til optimisme," siger adm. direktør i Den Norske Forleggerforening, Kristenn Einarsson, til Bok365.

Bogomsætningen steg med 0,5 % i forhold til samme periode sidste år. Stigningen skyldes især vækst i salget af e-bøger, og det digitale salg udgør omkring en fjerdedel af den samlede omsætning. Tallene fra same periode fra bogdistributørerne trækker imidlertid i modsat retning, da de kun medtager trykte bøger. Nedgangen i perioden er på 5,5 %.

Kristenn Einarsson er fortrøstningsfuld på litteraturen og fortællingens vegne:

"Den negative trend er vendt, og det føles fantastisk. Jeg tror, at behovet for gode historier og læring aldrig har været større. Nu bliver det spændende at se om fremgangen fortsætter i efterårets bogsæson, der er grund til at håbe det," siger han.

Forhåbentlig får han ret, i hvert fald tyder noget på, at de norske forlag har ventet indtil nu med at udgive årets bestsellere. Dette er, ifølge professor Tore Slaatta, sket, fordi bøgerne så er spritnye ved efterårets største bogmesse i Frankfurt, hvor Norge som bekendt er årests æresgæst.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere