Forlæggerforeningens legater

Forlæggerforeningens Jubilæumslegat blev traditionen tro uddelt den 18. december. Legatet, der er en sammenlægning af flere mindre legater, blev i år tildelt Malene Grue, Politikens Forlag, og Erik Barfoed, Høst & Søns Forlag.Legatet, der er på kr. 6.000, ydes til dækning af rejse- og opholdsudgifter i studieøjemed. Legatet bliver uddelt af en komite, der i år består af Erik C....

Forlæggerforeningens Jubilæumslegat blev traditionen tro uddelt den 18. december. Legatet, der er en sammenlægning af flere mindre legater, blev i år tildelt Malene Grue, Politikens Forlag, og Erik Barfoed, Høst & Søns Forlag.
Legatet, der er på kr. 6.000, ydes til dækning af rejse- og opholdsudgifter i studieøjemed. Legatet bliver uddelt af en komite, der i år består af Erik C. Lindgren, Ole A. Busck og Stig Andersen, der vælger mellem de kandidater, som forlagene har indstillet.
I sin tale sagde Erik C. Lindgren, at der var god grund til, at legaterne skal tildeles “yngre, talentfulde forlagsmedarbejdere”. For, som han fremhævede: “Branchen har brug for fornyelse, hvis vi ikke skal ende som bestyrere af en museumsbutik.”
Malene Grue (f. 1966) er cand.mag. i engelsk og japansk. Hun blev headhuntet til Politikens forlag, hvor hun siden 1995 har arbejdet som forlagsredaktør og projektleder.
Erik Barfoed (f. 1969) er cand.mag. i græsk og latin. Efter et par år på Munksgaards Forlag har han siden 1998 beklædt en stilling som forlagsredaktør på Høst & Søn. Ud over sit virke som forlagsredaktør er Barfoed også manden bag Bogmarkedets tegneseriestribe Monopol.
Bogmarkedet 1/2/3 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere