Forlag i syv sind om Bogforum

Gyldendal og Politikens Forlag trækker sig fra Bogforum. Andre forlag afventer situationen. Vi taler med Eva Götzsche fra forlaget EgoLibris.

"Vi bliver urolige. Hvad skal vi stå for, og hvad ender det med?" udtalte Karen Bender, kommercial direktør på Gyldendal, til avisen Politiken i starten af denne uge.

Blandt andet manglende oplysninger om diverse praktiske forhold - der gør forlagenes planlægning næsten umullig - ved med Danmarks største bogevent, Bogforum i efteråret, får nu ikke bare Gyldendal, men også Politikens Forlag, til at trække sig.

Omvendt holder Lindhardt & Ringhof - hvor forlagsdirektør Lars Boesgaard desuden er formand for interesseorganisationen Danske Forlag, der er involveret i planlægning af Bogforum - fast i planerne om at deltage. Det fortæller MediaWatch.

Stadig i tvivl

Eva Götzsche, forlagsdirektør for EgoLibris, er også i tvivl om, hvorvidt det giver mening for forlaget at deltage i årets Bogforum.

”Vi deltog i BogForums onlinemøde omkring de tiltag, messen vil lave for at sikre de besøgende. Dette giver anledning til en del bekymring hos os. Det er svært at tro på, at messen kan generere det besøgstal, der skal til for at opretholde en omsætning, der retfærdiggør den store investering, som det er for os at deltage i messen."

Hun fortsætter:

"Vi er også bekymrede over, at messens tiltag alt andet lige vil forøge vores omkostninger for at deltage, idet standenes kvadratmeter formentlig skal øges for at leve op til sikkerhedsforanstaltningerne, og den daglige åbningstid skal forlænges. Det vil give os ekstra omkostninger til personale og til standdesign/opstilling.

Slutteligt begrænses antallet af scener, og dermed er der mindre sandsynlighed for, at forlagets forfattere er blandt de udvalgte (der får mulighed for at optræde, red.). Og kan/vil de udenlandske forfattere overhovedet komme hertil?"

Eva Götzsche ærgerer sig, fortæller hun:

"Jeg ønsker, at BogForum skal gennemføres lige så meget som alle andre, men min vurdering er egentlig, at forudsætningerne har ændret sig så meget, at jeg er meget usikker på, om det er investeringen værd.

Vi er også langt bagefter med planlægningen, og hvis de andre forlag har det lige sådan, kan man spørge sig selv, om det kan lykkes at skabe en messe, der er det hele værd?” 

---

BogMarkedet har i løbet af de seneste dage talt med flere andre forlag, der deler EgoLibris´ bekymringer.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere