Forlaget Ajour lukker

Ved årsskiftet lukker forlaget Ajour tilknyttet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Forlagschef Teddy Petersen er uenig i beslutningen.

Efter underskud tre i år i streg har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) valgt at trække stikke til forlaget Ajour. Forlaget lukkes ned ved årets udgang.

DMJX beholder sin boghandel og webshop, hvor man kan købe bøger om journalistik, medier og kommunikation, blandt andet fra Ajour. Ajour har et stort boglager til en værdi af cirka en (1) million kroner.

Lukningen har to årsager:

"Den ene er, at forlaget har givet underskud i en årrække. Og den anden er, at forlagets store drivkraft, Teddy Petersen, er blevet 70 år og var på vej på pension,", fortæller områdechef for forskning og viden Vibeke Borberg til Journalisten.dk.

Underskuddet hos Ajour skyldes langt hen ad vejen en nedadgående salgskurve, hvor de studerende ofte køber brugte bøger fremfor nye.

Beslutningen om at lukke Ajour var svær, fortæller Vibeke Borberg:

"Ajour har spillet en enormt stor rolle og har været med til at skabe et litterært miljø på DMJX. Det er ikke en nem beslutning eller en ønskesituation for os, men vi er som offentlig institution nødt til at træffe saglige og fornuftige beslutninger."

Uenighed om lukning

Ovenfornævnte Teddy Petersen har været forlagschef i 17 år og er ildsjælen bag forlaget. "Jeg synes, det er en ledelses ret at træffe den beslutning. Men jeg synes beslutningen er forkert, uklog og unødvendig."

Forlaget har i Teddy Petersens tid som forlagschef udgivet 11-12 bøger om året, oplyser han i en mail til BogMarkedet.

Han fortsætter: "Der er rigelig dækning for underskuddet, og samtidig tjener vi også pengene til vores egen løn. Så det har ikke kostet skolen noget at have Ajour indtil de sidste tre år."

Vibeke Borberg afviser, at beslutningen får konsekvens for undervisningen på DMJX med hensyn til udvalget af tilgængelige lærebøger. "Vi har ikke tænkt os at indstille vores forlagsvirksomhed – vi vil gerne indgå et samarbejde med et eksternt forlag, så vores ansatte stadig får en let adgang til at udgive bøger. Så kan vi samtidig holde vores bagkatalog med bøger, der er på pensum, ved lige," siger hun til Journalisten.dk.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere