Forlaget Multivers fejrer 20-års jubilæum

I 1998 stiftede forlægger Henrik Borberg det akademiske bogforlag Multivers, der i dag kan fejre 20-års jubilæum. Siden er forlaget vokset fra at være et enkeltmandsforetagende til en udgivervirksomhed, der udover praktikanter, projektansatte og oversættere består af fire ansatte.

Forlaget fik anerkendelse efter den første udgivelse ‘Lyset, mørket og farverne’, en kombineret bog- og videoudgivelse om Goethes farvelære. Den solgte flot i både Danmark og Tyskland. Forlaget har udgivet værker om emner inden for alt fra  filosofi, kunst og kulturhistorie til økonomi og samfundsvidenskab.

Ligeledes er Multivers kendt for sine oversættelser af udenlandske skønlitterære klassikere, heriblandt Marcel Prousts berømte kæmperoman ‘På sporet af den tabte tid’ samt Ole Meyers oversættelse af ‘Dantes guddommelige komedie’.

 

Intet er for smalt

Hos Multivers er holdningen, at intet emne - hverken akademisk eller litterært - er for smalt. I overensstemmelse med den danske litteraturkritiker Georg Brandes’ ofte citerede opfordring til, at litteraturen bør ”sætte problemer under debat”, er det Multivers’ ambition at sætte akademiske emner til debat.

Således har forlaget, trods til tider hårde vilkår, vægtet idealer højere end forretning. Næppe mange kender til den finlandssvenske digter Gunnar Björling. Men det holder ikke forlaget fra at udgive en afhandling om hans modernistiske digtning. Eller hvad med en titel som ‘Boligen mellem natvægterstat og velfærdsstat: Bygge- og boligpolitik i København 1850-1930’?

Hos Multivers er visionen at gøre mest og bedst muligt viden tilgængelig – både for dem, som efterspørger den, og for dem, der ikke vidste, at de efterspurgte den. Og for at sikre den fremtidige tilgængelighed af sådanne værker forsøger virksomheden at omdanne sig til en erhvervsdrivende fond.

 

Fremtiden er lys

Fremtiden ser lys ud for forlaget, der har rygende travlt med alt fra grafisk opsætning til korrekturlæsning inden det årlige BogForum i Bella Center, København. Her kan man høre forlagets Martin Hammer interviewe to af landets førende musikskribenter, Jens Cornelius og Steen Chr. Steensen, om de to første udgivelser i portrætserien ‘Danske Komponister’.

Besøger du forlagets stand, vil du kunne få fingrene i den spritnye syvbinds paperbackudgave af ‘På sporet af den tabte tid’, som præsenteres ved et større scenearrangement, hvor vært er Master Fatman fra Radio 24syv-programmet 'Croque Monsieur'.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere