Fortryllende efterårsferie i Odense

Harry Potter Festival kører for 15. år i træk i Odense. Udklædte frivillige vil fylde gadebilledet og engagere børn og tilpas begejstrede voksne under fejringen af et af verdens mest populære litterære universer.

I år er det 15 år siden, Odense Bibliotekerne første gang gav Harry Potter-fans mulighed for at besøge J. K. Rowlings verden. Interessen for de første arrangementer var så stor, at lokalerne på Næsby Bibliotek snart blev for små. På 15 år er arrangementet vokset markant og har nu indtaget hele hjertet af Odense.

Ifølge bibliotekar og projektleder, Søren Dahl Mortensen, bakker odenseanerne stærkt op om Harry Potter Festivalen, faktisk kommer der fans fra hele Danmark og også fra udlandet. Mortensen regner med, at 10.000 Potter-fans vil deltage i festivalen, der foregår d. 19.-21. oktober.

”Som altid sættes den rette stemning af en masse fantastiske frivillige, professionelle rollespillere og biblioteksansatte, som alle trækker i udklædningstøjet for at matche de mange udklædte fans, der har tunet den seneste model af Nimbus-kosten og sætter kursen mod Odense fra alle dele af Danmark,” lyder det i pressemeddelelsen.

Altid plads til nye tiltag

Efter 15 år er festivalen for mange blevet en tradition fuld af gode minder. Folkene bag Harry Potter Festival gør alt, hvad de kan for at forny og udvide arrangementet hvert år. Årets program byder således på gentagelser af de meget populære aktiviteter: Den centralt beliggende Gråbrødre Plads er omdrejningspunkt for de magiske markedsdage. Der brygges eliksirer i Odense Adelige Jomfrukloster, og der bindes koste i den smukke park Eventyrhaven. Odense Symfoniorkester spiller filmmusikken ved propfyldte koncerter.

Odenses kulturelle midtpunkt, Brandts-området, er også med i festlighederne, og som noget nyt leger hands-on-museet Tidens Samling også med og fremviser Familien Dursleys hjem, hvor Harry bor under trappen.

Vintapperstræde udgør vanen tro den legendariske troldmandsgade ”Diagonalstræde”, og de kendte figurer vækkes til live i bybilledet. Odenses kultur- og byhistoriske museum, Møntergården, arrangerer spøgelsesskole, hvor afdøde magikere og mugglere går igen, og Fynsk Erhverv lægger lokaler til Gryffindor-kollegiet og Dumbledores kontor.

Flere åbningstimer, mere magi

Lige som sidste år bruges Kongens Have, lige ved banegården, til en stor turnering i den ædle troldmandssport, Quidditch. I år dyster hele 10 hold fra Europa i kostesporten, som i bøgerne finder sted i de højere luftlag, men i anledning af festivalen foregår i en mere jordnær udgave, så mugglerne også har en mulighed for at være med. 

Det er gratis at se kampene, men pladser kan ikke reserveres. Så kom i god tid! En anden, mere generel nyhed, som mange Harry Potter-fans, både lokale og udefrakommende, med garanti bliver glade for, er, at festivalen i år udvider åbningstiden med to timer om dagen. I år vil det derfor være muligt at udleve magien helt fra klokken 10.00 til 17.00. 

Mængden af samarbejdspartnere er imponerende og tæller alt fra Odense Zoo til lokale rollespilsforeninger, fra byens store virksomheder til Balletskolen. Fra bogbranchen stiller, udover naturligvis hovedarrangøren Odense Bibliotekerne, to boghandlere. Arnold Busck pynter butikken op med Harry Potter-tema og laver konkurrencer og quizzer, mens den lokale Bog & Idé har en stand på Det Forbudte Bibliotek, der har til huse på Klosterbakken ved domkirken. Bog & Idé-personalet går linen helt ud og stiller i udklædning, sælger fantasy-bøger og agerer personer fra Harry Potter-verdenen.

 

Festivalens officielle hjemmeside: www.harrypotterfestival.dk.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere