Forvandlingen

Forfatter: Kathrine Nedrejord
Originaltitel: Forvandlinga
Originalsprog: nor
På dansk ved: Per H. Jacobsen
Omslag: Hæftet
Forlag: EC Edition

Forvandlingen er en roman om det at vende tilbage til hverdagen efter en overfaldsvoldtægt. K. er en ung norsk forfatter bosiddende i Paris. Efter voldtægten tilbringer hun nogle måneder i Oslo, omgivet af nære venner og familie, før hun returnerer til Paris og forsøger at leve som normalt.
K. har ofte taget nogle anderledes valg, drevet af åbenhed og eventyrlyst. Hun har rejst meget alene, mødt nye mennesker, lært nye sprog. Hun tænker på sit liv på samme måde som de historier. hun skriver. Det er hende selv. der driver hændelserne fremad og giver mening til det. som sker. Men det brutale overfald er en hændelse hun ikke selv har valgt, det skriver hende ind i en historie, hun ikke ønsker at være en del af, i et sprog hun ikke ønsker at bruge.
Forvandlingen fortæller på en rå og indtrængende måde om en rystende erfaring, samtidig med at den drager nogle overraskende forbindelseslinjer til bureaukrati, sprog og poesi. Det er en formfuldendt roman skrevet med klogskab og varme.
Romanen er tildelt den norske litteraturpris Havmannprisen 2018.
Kathrine Nedrejord (f. 1987) er en samisk og norsk forfatter, dramatiker og scenekunstner. Hun er opvokset i Kjøllefjord og på Nøtterøy, men har boet i Paris siden efteråret 2011. Hun har udgivet tre romaner og to ungdomsbøger. Siden 2018 har hun været husdramatiker på Nationalteatret i Oslo. 

Fakta om bogen
Titel: Forvandlingen
Forfatter: Kathrine Nedrejord
Originaltitel: Forvandlinga
Originalsprog: nor
På dansk ved: Per H. Jacobsen
Omslag: Hæftet
Forlag: EC Edition


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere