Fransk rapport støtter faste bogpriser

Det er ikke kun i Danmark, at prissystemerne er til debat. Også i Frankrig er faste og frie priser i bogbranchen et emne, der fra tid til anden dukker op. I marts præsenterede det franske parlamentsmedlem Hervé Gaymand således en rapport, der fastslog, at det ville være ’uklogt’ at afskaffe de faste bogpriser. I dag ligger de franske bogpriser fast to år efter udgivelsen, men den franske...

Det er ikke kun i Danmark, at prissystemerne er til debat. Også i Frankrig er faste og frie priser i bogbranchen et emne, der fra tid til anden dukker op. I marts præsenterede det franske parlamentsmedlem Hervé Gaymand således en rapport, der fastslog, at det ville være ’uklogt’ at afskaffe de faste bogpriser. I dag ligger de franske bogpriser fast to år efter udgivelsen, men den franske højrefløj så gerne den periode nedsat til seks måneder.

Blandt andet fordi man mener, at den nuværende lov er med til at få bogpriserne til at stige - og fordi man ved at nedsætte fastpris-perioden håber at kunne undgå de op mod 100 millioner makuleringer, der hvert år finder sted i Frankrig.

Gaymands rapport, der baserer sig på hundredvis af interviews med folk fra den britiske, franske og tyske bogbranche, konkluderer, at de faste priser er et gode for udbredelsen af kendskabet til bogen og for de nye forretningsmæssige og teknologiske løsninger – og nok så vigtigt: Fordi den gør livet lettere for de 3.500 uafhængige franske boghandlere.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere