Fredrik og Matilde

Undertitel: Kvindebevægelsens og fredsbevægelsens pionerer
Forfatter: Ole Mortensøn
Sider: 352
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag

Kvindebevægelsens og fredsbevægelses pionerer

Tusindvis af mennesker haster hver dag forbi et vejkryds i København ved Rigshospitalet og Fælledparken. Stedet hedder Fredrik Bajers Plads, og i kanten står en sten med et bronzerelief af en skægget mand. Også andre byer har gader opkaldt efter Fredrik Bajer. I dag er navnet Bajer næsten glemt. Hvem var han og hvem var hans kone, Matilde Bajer, som også optræder på stenen i København?

Bogen handler om et ægtepar, som holdt sammen i tykt og tyndt og som sammen fik den største betydning for Danmark og for det samfund, vi lever i den dag i dag.

De grundlagde Dansk Kvindesamfund og Dansk Fredsforening. Og Fredrik modtog Nobels Fredspris – til dato, den eneste dansker, som har modtaget den pris. Matilde blev æresmedlem af Dansk Kvindesamfund.

Da Fredrik og Matilde begyndte deres arbejde for fredssagen og for kvinders ligestilling i samfundet stod de temmelig alene med deres holdninger. De gik forrest i en udvikling, som i løbet af halvtreds år ændrede det politiske billede i Danmark og som førte videre ad fredens vej mod internationalt samarbejde og resulterede i Folkeforbundet og efter Anden Verdenskrig De Forenede Nationer.

Fakta om bogen
Titel: Fredrik og Matilde
Undertitel: Kvindebevægelsens og fredsbevægelsens pionerer
Forfatter: Ole Mortensøn
Sider: 352
Omslag: Hardback
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere