Fremtiden for Kbh Læser?

Skal litteraturfestivalen Kbh Læser have nyt liv? Og skal festivalen se ud på en ny måde? Her er invitation til debatmøde den 3. april.

Kbh Læser er efter en tænkepause på banen igen - men i en ny konstruktion. Vi vil med dette debatmøde fortælle om fremtiden for festivalen, men også have jeres input og holdninger til, hvad I synes vil være den rigtige vej at gå for festivalen.

Meget er nyt siden sidst: Da den sidste Kbh Læser festival blev afholdt i 2018 var festivalen forankret i Københavns Biblioteker. Nu har Københavns Biblioteker fokus på den nye børnefestival “Vi elsker bøger”, og der er altså ikke længere fokus på Kbh Læser, der derfor var i fare for blot at ende i mølposen. Det er vi en gruppe af tidligere medarbejdere på festivalen, der synes vil være alt for ærgerligt. Det ville jo også betyde, at København stod uden helt egen samlende litteraturfestival.

Så med opbakning fra den nu afgåede Kulturborgmester Nico Grünfeldt er Kbh Læser nu genopstået som en uafhængig festival, der er organiseret som en forening. Det betyder også, at festivalen pt. er ganske ufinansieret, så der ligger naturligvis et godt stykke arbejde foran os; ikke mindst med at rejse midler til festivalen og finde ud af, hvordan vi bedst skruer festivalen sammen og organiserer den på en måde, der er fremtidssikret.

Vi vil gerne holde fast i, at alle de små og store litterære aktører, der findes i hele København er grundkernen i festivalen - og vi har allerede talt med mange af jer, der har givet os meget moralsk opbakning i denne overgangsperiode. Det er vigtigt og skønt. Hvis ikke I er med, har festivalen ingen berettigelse.

Til dette arrangement, vil vi gerne fortælle om vores tanker om fremtiden for festivalen og høre alle jer, der har interesse i festivalen og holdninger til, hvad vi kan gøre og hvordan vi gør det bedst. Alle uden undtagelse er velkomne med indspark, holdninger, idéer her.

Så kom! I må naturligvis også gerne sende alle jeres gode idéer og indspark her på mail kontakt@kbhlaeser.dk


Kærlig hilsen

Kbh Læser/ Jon, Ditte, Marie-Louise og Niels

Debatmødet finder sted i i Litteraturhuset, onsdag den 3. april, kllokken 20-22.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere