Fremtidens læsere

Slots- og Kulturstyrelsen indbyder til konference om, hvordan folkebibliotekerne styrker børn og unges lyst til at læse.

Emnet er oppe i tiden, og med god grund:

Børn og skoleelevers læseevner og -lyst er for nedadgående, og det er ikke kun et problem for bogbranchen, men for samfundet som helhed. Også selv om at vi ikke længere taler om begrebet videnssamfund hele tiden, så er Danmark et højteknologisk land med høje krav til medarbejderne. 

Fritidslæsning fylder ikke længere det samme i børn og unges liv som for 5-10 år siden, fremgår det af flere undersøgelser. Læsningen bliver udfordret af mange andre medietilbud, hvor de digitale er i hovedfront. Samtidig er folkebibliotekernes rolle som det naturlige sted at søge inspiration til nyt læsestof under pres.

Slots- og Kulturstyrelsen tager disse udfordringer op i konferencen 'Hvordan skaber vi fremtidens læsere - nu?', der finder sted tirsdag den 27. november på Scandic Bygholm Park i Horsens.

Der kommer tre hovedtalere samt indslag fra de nationale læsefyrtårne.

Oplysninger om konferencen kan fås ved konsulent i Slots- og Kulturstyrelsen Signe Thomsen, telefon 33 73 33 77, sth@slks.dk


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere