Gammel Aalborg-boghandel still going strong i nyt regi

Arnold Busck-boghandlen på Bispensgade i Aalborg er overtaget af Michael Clausen, der er udlært i butikken. Han ejer i forvejen Bog & idé i Nørresundby.

Efter Arnold Busck-kædens kollaps sidst i maj var der stor spænding i Aalborg om, hvad der skulle ske med kædens boghandel i Bispensgade.

I 1999 kårede Statens Litteraturråd butikken som Danmarks bedste boghandel. Dengang hed ejerne Bent og Anna Grete Christensen, og forretningen hed Viggo Madsens Boghandel.

Stor var glæden hos både personale og kunder, da det kom frem, at den 135 år gamle boghandel var blevet købt af Michael Clausen, der selv var blevet udlært i butikken i 1992, og som nu desuden ejer Bog & idé Nørresundby, en butik der faktisk er endnu ældre end forretningen i Bispensgade.

Clausen har måttet flytte en del rundt på inventaret i nyerhvervede butik for at indpasse sig i Bog & idé-konceptet. Men samtidig med at der er blevet plads til flere varer, er det lykkedes at bibeholde fokus på bøgerne, som forretningen jo er kendt for, og det 11 mand store personale er alle fulgt med.

Michael Clausen fortæller, at der var store smil på alle ansigter, da det blev klart, at det var ham, der havde overtaget.

Der er blevet lagt så meget energi og iver i foretagendet, at butikken kom ud af juli med en omsætningsmæssig stigning på ikke mindre en 34 %.

”Det er klart, at med den ganske korte afstand der er imellem mine to butikker, kan vi have stor glæde af hinanden og lynhurtigt sende varer over Limfjorden, hvis der mangler noget i den ene butik, som vi har i den anden,” siger Michael Clausen.

---

Billedet er taget tæt på åbningen af Bog & idé i Bispensgade, Aalborg. Det er butikschefen i Aalborg Danni Thomsen til venstre og Michael Clausen til højre.   


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere