Gang i litteraturen (igen)

Den begivenhedscentrerede del af kulturen genåbner langsomt. Verdenslitteratur på Møn annoncerer, at Kirsten Thorup er hovedperson på mødet i september.

Efter et par måneder med galopperende kultursult begynder litteraturarrangermenterne stille og roligt at melde sig, selv om selve arrangementet må vente til efter sommerferien.

Vist nok som den første festival overhovedet i Danmark - og Norden sandsynligvis - udmeldte NORD i Helsingør allerede i slutningen af april, at man afholdt årets festival den 18.-19. september. Siden er flere andre events blevet annonceret.

Er man hurtig til at snøre løbeskoene, kan man nå fra Helsingør til Møn, hvor Verdenslitteratur på Møn afholdes den 19.-20. september.  

Verdenslitteratur på Møn fokuserer på en enkelt dansk eller europæisk forfatter ad gangen, men går så til gengæld i dybden med forfatterskabet over to dage. Fra mange stemmer til én, men indtrykkene er næppe færre.

Forfatteren har i de to dage, arrangementet varer, hver dag tre timer til rådighed sammen med en interviewer og publikum. Samtalerne går i dybden, og der bliver god tid til oplæsning, spørgsmål og debat.

Årets gæst er forfatter Kirsten Thorup, som tidligere på året udgav den amelderroste 'Indtil vanvid, indtil døden'. - En tankevækkende roman, der udspiller sig under Anden Verdenskrig, dilemmaernes forstørrelsesglas.

Saftstationen i Damme, Fanefjord Kirkevej 35, Askeby, danner ramme om arrangementet. Forfattersamtalerne foregår lørdag den 19. og søndag den 20. september. Begge dage kl. 14 - 17.

Foto: Sofie Amalie Klougart.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere