Genåbning af bibliotekerne – hvordan?

OPDATERET: Forbundet Kultur og Information opstiller to scenarier for genåbning af bibliotekerne.

Alle biblioteker har siden midten af marts måned holdt lukket for almindeligt udlån, om end nogle enkelte kommuner har udlånt bogposer udleveret af lokale forretninger, andre har fortsat bogudlånsordninger til isolerede, ældre medborgere.

Skridtet videre er en genåbning af folkebibliotekerne, men hvordan skal det ske?

 

Genåbning – hvordan?

Forbundet Kultur og Information – bibliotekarernes fagforening – har opstillet to scenarier for en mulig genåbning af bibliotekerne.

  • Det første scenarie er, at bibliotekerne genåbner for udlån af materialer, men uden at borgerne har adgang til selve biblioteksrummet. Man reserverer materialet digitalt og afhenter efterfølgende.
  • Det næste scenarie er en smule mere vidtgående, da det åbner for adgang til selve biblioteksrummet, i hvert fald så længe biblioteket er betjent af personalet

 

Begge punkter er fulgt af en lang række sikkerhedsforanstaltninger, så smitterisikoen minimeres mest muligt.

Artiklen ‘Oplæg til scenarier for genåbning af bibliotekerne’ (fra den 20. april) kan læses i sin fulde længde på forbundets webside.

Se også bibliotekernes åbne brev til kulturminister Joy Mogensen.

Foto: iStock/Getty Images.

*Tilføjelsen 29/4: Artiklen blev oprindeligt publiceret den 21. april med oplysningen om, at Sundhedsstyrelsen havde godkendt en procedure for aflevering af dette bøger. Dette viste sig ikke at være tilfældet, men dog kan det enkelte bibliotek vælge at lade bøger være i karantæne i 72 timer efter aflevering.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere