Gyldendal øger omsætning

Omsætningen var lidt højere i første halvår af 2019 tilsvarende periode sidste år.

Gyldendal A/S har netop offentliggjort, at omsætningen i første halvår 2019 var 3,8 % højere end i tilsvarende periode sidste år. Dengang var den 362 millioner kroner, i år er omsætningen 376 millioner. Efter skat var resultatet et tab på 30 millioner kroner i første halvår 2019 mod 35 millioner sidste år.

I 2018 steg omsætningen i første halvår i øvrigt i forhold til 2017 (346 millioner kroner).

Forbedringen i 2019 skyldes blandt andet reducerede omkostninger i forlagsaktiviteterne på det private marked. Pressemeddelsen uddyber ikke, hvor omkostningsreduktionen er sket, men et gæt er, at man har reduceret de omkostningstunge lagre, der trak regnskabet ned sidste år. 

Adm. direktør Morten Hesseldahl - som er interviewet her i BogMarkedet i morgen fredag - kommenterer resultatet:

”Vi har igangsat en ny strategi med omfattende forandringer. Det tager tid, inden de store effekter kan aflæses i regnskabstallene, men det er positivt, at driftsforbedringerne allerede begynder at vise sig. Jeg er også glad for, at de nye virksomheder i tilknyttede markeder bidrager til en stigende omsætning.”

Gyldendal forventede ved regnskabsårets begyndelse, at det samlede resultat for 2018 ville blive bedre end i 2018. De positive tal for første halvår betyder, at Gyldendal fastholder forventningerne   

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere