GYLDENDAL LANCERER BOGPODCAST

Officiel tekst: 11. september 2017 lanceres GYLDENDAL PODCAST – den første danske, forlagsdrevne podcast om bøger. Første episode, et interview med forfatter Kaspar Colling Nielsen, kan høres nu.

Første episode, et interview med aktuelle Kaspar Colling Nielsen, der fik et heftigt gennembrud med sin anden roman Den danske borgerkrig 2018-24, kan høres her.

Her får lytterne et indblik i de tanker, der går gennem hovedet på en forfatter i den pinefulde og af og til angstplagede periode, hvor manuskriptet til den nye bog er afleveret, men endnu ikke udkommet – og derfor heller ikke bedømt.

I de næste episoder af GYLDENDAL PODCAST kan danske boglæsere glæde sig til at komme tæt på blandt andre Svend Brinkmann, Hanne-Vibeke Holst, krigsreporter Nagieb Khaja og den nye, litterære stjerne, Jakob Silas Lund.

Vært på GYLDENDAL PODCAST er Sigurd Hartkorn Plaetner, der ud over selv at være forfatter, også har tilrettelagt podcasten Noget om Emma, der er nomineret til prisen for årets podcast i radiokonkurrencen Prix Radio.

»Litteraturformidlingen kan nogle gange blive så abstrakt, at man kan have svært ved at følge med. Derfor ser jeg det som en meningsfuld udfordring at tale med forfatterne om deres bøger på en måde, der åbner den verden – i stedet for at lade den lukke sig om sig selv. Litteratur er vigtig for samfundet og for os mennesker, da den kan give bud på, hvorfor vi lever, som vi gør, og hvad vi ellers kunne have gjort,« siger Sigurd Hartkorn Plaetner.

GYLDENDAL PODCAST er en del af en omfattende indsats for at udbygge relationen mellem landets læseheste og Danmarks største forlag.

»De seneste tre år har vi arbejdet benhårdt på at give de danske bogelskere mere inspiration, mere indblik og mere indhold. Vi vil simpelthen bringe læserne tættere på forlaget og omvendt, og det er lykkedes: På knap et år har over 1.000.000 danskere besøgt vores nyomlagte website og læst de flere hundrede artikler, interviews og biografier, man kan finde derinde. Alt sammen unikt indhold om litteratur og forfattere og den verden, de åbner for os,« forklarer digital marketingchef i Gyldendal Forlag, Thomas Broge-Starck.

»Gyldendals Facebook-side er med knap 50.000 følgere branchens største, lige som forlaget også er førende på Twitter og Instagram. Så vi er i dialog og udveksling med de danske boglæsere hver eneste dag. GYLDENDAL PODCAST er den første forlagsdrevne podcast om bøger i Danmark og bliver en udvidelse af det forhold – mere kvalitets-infotainment til mennesker, der elsker at læse,« siger Thomas Broge-Starck.

GYLDENDAL PODCAST udkommer med nyt afsnit en gang om ugen. Lyt til første afsnit her.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere