Haiku - En stilstand

Forfatter: Heidie Clemens
Sider: 81
Omslag: Hæftet
Forlag: Improvisation

HAIKU – EN TILSTAND indeholder 64 vedkommende, intense, dybe og eftertænksomme haiku-digte, der alle er udsprunget af en stærk fascination og tiltrækning af haikuets enkle og strenge formkrav, der inviterer til at åbne sindet og med få stavelser sætte ord på intense oplevelser i nuet.  

Digtene i digtsamlingen omhandler og afspejler sanseoplevelser i naturen, væsentlige momenter i menneskelivet, en dybfølt kærlighed til kunst og kultur og sidst men ikke mindst en aktiv forholdende sig til nogle af nutidens store globale spørgsmål.  

Bogen, der ligger blødt og behageligt i hånden og med sin blå farve og helt enkle grafik signalerer ro, harmoni og dybde, inviterer læseren ind i en tilstand, hvor sindet har mulighed for at falde til ro, åbne sig og skabe plads til nye tanker og tankeforbindelser i mødet med det enkelte haiku.  

Digtsamlingen overrasker konstant med lyriske virkemidler og undervejs bliver det tydeligt, at det danske sprog har manglet ord som: Overtonekrydderi, hormonharmoni og graffitibandit.  

Med HAIKU – EN TILSTAND kan læseren trygt læne sig tilbage i stolen og nyde en stille stund med eneste risiko, at opleve langt mere intenst og sansende efter endt læsning og komme nærmere på følelsen af at leve i nuet. Digtsamlingen blev udgivet i forbindelse med Aarhus Internationale Litteraturfestival 2019, hvor den blev præsenteret på den legendariske jazzbar Bent J. i Den gamle By i et samarbejde mellem Litteraturfestivalen, Statens Kunstfond og Den gamle By.

Fakta om bogen
Titel: Haiku - En stilstand
Forfatter: Heidie Clemens
Sider: 81
Omslag: Hæftet
Forlag: Improvisation


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere