Halutzim - kontrasternes Israel

  • Nye udgivelser
  • 02/06/2020
  • Turbine

Forfatter: Hans Henrik Fafner
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Halutzim betyder ”pionér” på hebraisk. Hans Henrik Fafner har mødt og interviewet 15 israelske pionerer, både de, som var med ved oprettelsen af staten Israel, og de, som i dag er bosættere på den besatte Vestbred. Bogen er et nutidigt portræt af Israels nyere historie set gennem disse menneskers øjne, såvel de oprindelige kibutznikkere og deres drøm om at skabe et nyt og retfærdigt samfund for jøder, som bosætterne i de besatte områder efter 1967-krigen og deres særlige religiøse drivkraft.

Israel og det gamle Palæstina er ét af verdens brændpunkter, og hvad der sker hér, påvirker altid international politik. Personlige interviews og Hans Henrik Fafners eminente journalistiske formidlingserfaring hjælper os til at forstå de komplekse forhold, der har formet nutidens israelere. Kontrasterne mellem de tidlige pionerer og nutidens er store, historisk, mentalt og generationsmæssigt, og i dette krydsfelt bliver morgendagens Israel formet.
Bogen er forsynet med ordforklaringer og illustreret med portrætter af de interviewede og rummer desuden billeder fra nutidens Israel samt et instruktivtkort.

Fakta om bogen
Titel: Halutzim - kontrasternes Israel
Forfatter: Hans Henrik Fafner
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere