Hay Festival for børn i Århus

Det verdensomspændende litteraturarrangement Hay Festival bliver en del af Aarhus’ tjenestetid som europæisk kulturhovedstad. I slutningen af oktober bliver byen fyldt med børnelitteratur.

 Da Hay Festivalen blev grundlagt i 1988, i den lille, men overmåde baghandlerrige landsby Hay-on-Wye i Wales, regnede dens faddere næppe med, at den ville vokse sig så stor. Alene i løbet af efteråret og vinteren 2017/18 er der Hay Festivaler i hjemlandet, Spanien, Peru, Mexico, Columbia og altså i danske Aarhus.

I Aarhus handler festivalen om børne- og ungdomslitteratur og præsenterer blandt andet hele 39 danske og internationale forfattere, der taler om deres bøger og forhold til børnebøgerne. De samme 39 forfattere har bidraget til to antologier med temaet Rejser. De to illustrerede bøger er henvendt til henholdsvis større børn samt til et YA-publikum og har titlerne Quest og Odyssey.

Se de 39 forfattere her

Op til Hay Festival Aarhus har DR Ultra og Gyldendal kørt en skrivekonkurrence med navnet 500 Ord. Som navnet antyder, skulle deltagerne skrive noveller på op til 500 ord, igen med temaet rejser. Vinderne blev fundet i løbet af sommeren, og under festivalen bliver de to bedste udgivet som bøger af Gyldendal.

Læs mere om 500 Ord her.

Hay Festival Aarhus forløber mellem d. 26. og 29. oktober. Udover de 39 antologideltagere kan man møde Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen, Manu Sareen og Kenneth Bøgh Andersen fra Danmark, og fra udlandet kommer forfattere som Michael Morpurgo, Eoin Colfer, Maria Parr og David Machado. Alle aktiviteter og foredrag foregår på Dokk1 og er gratis. Man skal dog bestille billetter alligevel for at undgå for megen masen ved de mest populære arrangementer.

Se programmet og bestil billetter her.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere