HCØ – Kampen om videnskaben

  • Nye udgivelser
  • 28/08/2020
  • Cobolt

Forfatter: Henrik Prætorius
Tegner: Peter Snejbjerg og Niels Roland
Sider: 72
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt

Elektromagnetismens opdager, Hans Christian Ørsted, fejres i denne spektakulære udgivelse. 
HCØ opdager elektromagnetismen i 1820. Det er en af de mest betydningsfulde opdagelser i videnskaben nogensinde. HCØ er med andre ord en af de største forskere, Danmark har fostret. Men i sin egen tid var HCØ en videnskabelig oprører, der livet igennem måtte slås for sine ideer. HCØ – Kampen om videnskaben fortæller historien om én mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag, og om den gejst, eller ånd, der drev ham. 
I samarbejde med Videnskabernes Selskab udgiver Cobolt en tegneserie om Danmarks største videnskabsperson, H. C. Ørsted og fejrer dermed 200-året for hans skelsættende opdagelse af elektromagnetismen. 
Forfatter, Henrik Prætorius, er videnskabsformidler og har blandt andet 20 års erfaring som videnskabsjournalist i DR og Experimentarium. 
 Peter Snejbjerg er tegneserieskaber særligt kendt for sit arbejde for det amerikanske forlag DC Comics, hvor han har tegnet til blandt andet Batman, Books of Magic (Neil Gaiman) og Preacher. Snejbjerg står også bag en række Anders And-historier. 
Niels Roland, illustrator og tegneserietegner, er særligt kendt for den videnskabelige stribe i Weekendavisen ‘Kloge hoveder’ og børnetegneserien i samme avis ‘Nøglevogterne’ (bind 1-2 er udkommet på Cobolt).  
Angelica Inigo er tegneserieskaber og illustrator og hun er uddannet i Grafisk Fortælling på The Animation Workshop. 
Projektet HCØ – Kampen om videnskaben er støttet af Novo Nordisk Fonden  

Fakta om bogen
Titel: HCØ – Kampen om videnskaben
Forfatter: Henrik Prætorius
Tegner: Peter Snejbjerg og Niels Roland
Sider: 72
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere