Helle Helle modtager Holbergmedaljen 2019

Velanskrevet hos anmeldere og populær hos læserne. En prismodtager i Holbergs ånd.

»For Aand og Tanke« står der på Holbergmedaljen - det er ikke en ringe anerkendelse at modtage en pris med dén følgesætning. For nu at sige det på godt jysk.

Helle Helles novellesamlinger og romaner er vellidte og velanskrevne hos både læsere og anmeldere, og hun er derfor en oplagt modtager af den fornemme pris.

”Helle Helle er en prosaist med en helt igennem egenartet sprogtone, der indfanger læseren gennem det usagte – udkrystalliseret i tilsyneladende trivialiteter, der samtidig er ladet med dyb humor og rædsel," siger medlem af Holbergkomiteen, forfatter Peder Frederik Jensen.

"Romanernes afsæt i udkanten – den geografiske, sociale, mentale – kan på forskellig vis få næsten bangske eller beckettske toner i spil. At bipersonerne bliver hovedpersoner, trækker en – tynd, men fin – tråd til det holbergske galleri.”

Tidligere er prisen modtaget af navne som Karen Blixen, Inger Christensen, Keld Zeruneith, Thit Jensen, Henrik Pontoppidan, Tom Kristensen,  Villy Sørensen og Kaspar Colling Nielsen.

Helle Helle modtager - udover æren og en fornem sølvmedalje med oplysningstænkerens kontrafej - en pengesum på 75.000 kroner. Prisen uddeles ved en reception tirsdag den 3. december klokken 15.00 i Admiral Gjeddes Gaard, St. Kannikestræde 10 A, Baghuset, 1169 København K

Datoen, den 3. december, er i øvrigt fast og går igen fra år til år: Det er Ludvig Holbergs fødselsdag. 

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Mikkel Carl.  


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere