Hellige mænd og kvinder

  • Nye udgivelser
  • 14/09/2021
  • Saga

Forfatter: Niels-Knud Liebgott
Originalsprog: nul
Sider: 226
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga

Helgendyrkelse har fundet sted, så længe historien rækker tilbage. Fra asatroens nordiske guder til kristendommens indtog i 900-tallets Danmark har mennesker dyrket særlige religiøse figurer. Men hvorfra kommer disse helgener, og hvordan har de opnået denne overmenneskelige status? Hvordan opfattede middelalderens mennesker helgenskikkelserne? Og hvilken rolle har helgenerne spillet i det kirkelige liv? Disse spørgsmål og mange flere går Niels-Knud Liebgott på jagt efter svar på i denne bog.

"Hellige mænd og kvinder" er interessant læsning for alle med interesse for helgendyrkelse og religiøse traditioner i Danmark og Europa gennem tiden.
Niels-Knud Liebgott (f. 1942) er dansk historiker og forfatter. Han er uddannet cand.art. i historie og har især beskæftiget sig med middelalderarkæologi. I 1970 blev han museumsinspektør ved Nationalmuseet og chef for afdelingen for oldtid og middelalder, og senere blev han museumsdirektør på Rosenborg Slot og Amalienborg. I sin forskning har Liebgott blandt andet beskæftiget sig med arkæologiske undersøgelser af middelalderlige handelspladser i Danmark. Som forfatter står han bag udgivelser som "Middelalderen i Danmark" og "Hellige mænd og kvinder".

Fakta om bogen
Titel: Hellige mænd og kvinder
Forfatter: Niels-Knud Liebgott
Originalsprog: nul
Sider: 226
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere