Henrik Jul Hansen 60 år

Boghandler Henrik Jul Hansen, Ishøj, fylder 60 år den 30. marts.Det stod skrevet i stjernerne, at Henrik Jul Hansen skulle blive boghandler, men faktisk er han kun blevet det på dispensation, da han ikke kom i almindelig boghandlerlære, men lærte faget hos sin far i Jul Hansens Importboghandel. Da han havde været der i en del år, gik han over i detailledet - først i Dansk Central...

Boghandler Henrik Jul Hansen, Ishøj, fylder 60 år den 30. marts.
Det stod skrevet i stjernerne, at Henrik Jul Hansen skulle blive boghandler, men faktisk er han kun blevet det på dispensation, da han ikke kom i almindelig boghandlerlære, men lærte faget hos sin far i Jul Hansens Importboghandel. Da han havde været der i en del år, gik han over i detailledet - først i Dansk Central Boghandel og senere hos Schultz – inden han i 1981 etablerede sig som boghandler i Ishøj Bycenter. Her havde boghandler Sven Madsen, Asnæs, i tre år drevet en af sine mange boglader, men den lå for langt fra de andre forretninger på Vestsjælland, så derfor solgte han.
I starten var Henrik Jul Hansen med i Bog & idé, men for et par år siden skiftede han til Bøger og papir, en kæde, der efter hans mening passer bedre til en boghandel i et lokalsamfund, og HJH deltager netop i mange af de lokale aktiviteter bl.a. i menighedsrådet.
Sidste år købte Henrik Jul Hansen Virum Boghandel med sin tidligere lærling Michelle Borch Nielsen som kompagnon, og han deltager også stadig aktivt i en ERFA-gruppe.
Når forlagene besøger Henrik i Ishøj, køber han aldrig særlig mange af nogen titler, men han køber til gengæld dem alle – en såkaldt stakitordre, da han sætter en stor ære i at være så velassorteret, at hans kunder ikke behøver tage ind til byen.
Fredag den 30. marts runder han de 60 – og gratulanterne vil givetvis strømme til Restaurant Tranehaven (der ligger lige ovenover boghandelen) fra kl 13.00 til 16.00. jl.
Nr. 12/13

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere