Henrik Nordbrandt modtager Magnolia Prize

Shanghai International Poetry Festival indstiftede sidste år en prestigefyldt pris, der i år tilfaldt den verdensberømte danske digter.

Digteren Henrik Nordbrandt studerede kinesisk i sin ungdom, men det er faktisk første gang, han selv har besøgt Kina. Det skete i forbindelse med Shanghai International Poetry Festival, hvor han modtog Magnolia-prisen. 

Prisen - der har taget sit navn efter Shanghais blomst - hylder fremragende poesi, og målet med prisen er at bygge bro mellem verdens kulturer gennem dialog med digtere fra hele verden. Den blevet uddelt første gang sidste år, hvor prisen gik til den syriske digter Adonis.

I sin takketale sagde Henrik Nordbrandt blandt andet: “Jeg er utrolig glad for at se de skrifttegn igen, som forsvandt for mig dengang, og for første gang i mit liv er de overalt omkring mig. Her, hvor de hører hjemme.”

Det hører med til historien, at den kinesiske prikomité ikke vidste, at den danske digter engang har studeret deres sprog.  

Sammen med æren modtager Henrik Nordbrand 100.000 kinesiske yuan, hvilket næsten er det samme udmålt i danske kroner.

Senere i år er Henrik Nordbrandt hovednavn i poesifestivalen i Granada og Cartagena, begge Spanien. Han er oversat til et væld af sprog, blandt andet kinesisk.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Yuan Jing.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere