Henrik Yde modtager Georg Brandes-prisen

Den prestigefyldte pris uddelt af Litteraturkritikernes Lav går til forfatteren baf biografi om Martin Andersen Nexø.

"Bogen har en fin og nøgtern balance mellem fakta og formodning, detalje og dokumentation, tolkninger og kendsgerninger. Den sætter Marx og Grundtvig sammen som de (mod)poler, der blev til en energisk og inspirerende fælleskraft for Nexøs store og brede forfatterskab, der løber parallelt med 1900-tallets skæbnesvangre begivenheder," skriver juryen bag prisuddelingen i deres motivering.

Henrik Yde modtager prisen for biografien 'Nexø', der blev udgivet i januar 2019.

 "Det er Danmarks fremmeste Nexø-forsker, der har skrevet et fremragende værk om et landets allerstørste forfatterskaber, der desværre er blevet lidt glemt. Det er synd, fordi Nexø skrev til folket og formåede virkelig at nå ud til folk med sine bøger," udtaler Sune de Souza Schmidt-Madsen, redaktionschef for dansk skønlitteratur på Lindhardt og Ringhof, der er meget glad for, at det netop er denne bog, der har fået Georg Brandes-prisen.

Prisen er på 75.000 kr. og finansieret af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Den uddeles ved en reception i BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7, København K inden for nærmeste fremtid.

BogMarkedet ønsker tillykke!

---

Foto: Inger Merete Yde Hansen.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere