Utilstrækkelig hjælp

Regeringens forslag til en hjælpepakke til erhvervslivet fra i torsdags er på mange områder positiv for forfattere, illustratorer og oversætter. Men den er utilstrækkelig, vurderer formændene bag forfatterforeninger.

"Hundredtusindvis af kunstnere og freelancere er villige til at leve på en sten for at kunne udøve deres erhverv. Netop disse grupper er særligt følsomme over for coronakrisens konsekvenser og oplever samtidig både aflysninger og mistede fremtidige opgaver," skriver Morten Visby og Peter Adolpsen i en pressemeddelelse udsendt af Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere i fællesskab.

De to formænd i de respektive forfatterforeninger er i dialog med politikerne omkring den endelige udformning af hjælpepakken..

Konkret vurderes det afgørende, at beløbsgrænsen en årsindtægt på 180.000 kroner, for at kunne modtage støtte som følge af tabte indtægter i forbindelse med karantænen i kølvandet på COVID-19, bliver sænket til 100.000 kroner.

Ellers vil det have alvorlige konsekvenser for mange af medlemmerne i de to foreninger, skriver de - og for bogbranchen i sin helhed, kan man tilføje. 

Forsidebilledet af den ødelæggende stormbølge er næppe for voldsomt:

Blandt forfattere og oversættere under 60 år havde 27 % en samlet årsindkomst på under 100.000 kroner, mens 37 % lå under 200.000 kroner (opgjort af Bog- og litteraturpanelet, 2016).  

  

Foto: iStock/Getty Images.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere