Horsens i årtier - 50´erne

  • Nye udgivelser
  • 16/11/2018
  • Turbine

Forfatter: Merete Bøge Pedersen
Sider: 352
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Horsens er en by med en rig historie, og gennem tiden har byen gennemgået mange forandringer. Den har udviklet sig fra fængsels- og arbejderby til uddannelses- og kulturby, og udviklingen fortsætter med stor fart.
Serien Horsens i årtier, hvoraf dette er første bind, ser tilbage på Horsens i tre årtier. Gennem et stort udvalg af billeder åbner vi et vindue til en anden verden og til et andet Horsens, der har set helt anderledes ud end i dag. Billederne stammer fra Byarkivet i Horsens.
I denne bog tager vi tilbage til halvtredsernes Horsens. Byen var ved at kæmpe sig ud af krigens skygge, og årtiet bød på store kontraster. Der blev arbejdet hårdt i byens store industri, men der var også tid til morskab, når horsensianerne var ude på sjov i Strandparken, til cirkus eller på dyrskue. Vi møder børnene i skolegården, husmødrene i deres hjem og arbejderne på fabrikkerne.
Vi ser horsensianerne i hverdagens trummerum, og vi ser dem stimle sammen på gaderne, når byen festede. 
Horsens voksede, og både boligerne og fabrikkerne blev for trange. Nye kvarterer og boligblokke skød op, og industrien fandt nye måder at udvide på. Byen gennemgik store forandringer i en periode, hvor byens moderne identitet blev skabt. 

Fakta om bogen
Titel: Horsens i årtier - 50´erne
Forfatter: Merete Bøge Pedersen
Sider: 352
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere