Hotel Royal

Undertitel: En skæbnefortælling
Forfatter: Steen Johansen
Sider: 160
Omslag: Hæftet
Forlag: Eget forlag

For mange år siden var Marisa Cadena begyndt at se på de sociale og samfundsmæssige forhold i Mexico på en måde, som hun egentlig ikke skulle se dem på. Hun var født ind i en verden, hvor den mexicanske dagligdags problemer ikke eksisterede. Hun var fra fødslen sikret en sorgløs tilværelse uden sociale problemer i en verden, hvor alle, mænd som kvinder, har muligheden for at få et godt liv sikret ved penge og prestige. Det er vel at mærke på betingelse af aldrig at blive bevidst om, at denne sociale klasse med penge, privilegier og magt netop er årsag til uretfærdighed, udnyttelse og undertrykkelse af store grupper i samfundet.

Hendes første møde med ”et Mexico med en anden virkelighed” berørte hende dybt og gjorde et uudsletteligt indtryk på hende. Hun involverede sig i folkelige bevægelser og fandt efterhånden ud af, hvor hun kunne gøre noget sammen med de mennesker, der kæmpede for at ændre den virkelighed, de levede i. Hun kom i kontakt med mange mennesker fra forskellige sociale lag, lærte af dem, satte sig grundigt ind i den politiske virkelighed ikke kun i Mexico, men i høj grad også i nabolandene i Centralamerika. Hun rejste meget i området, og hendes oplevelser fik hende til at beslutte sig for at gå ind i kampen mod de undertrykkende regimer både i Mexico og i hele det Centralamerikanske område, men især i El Salvador.

Hun var helt på det rene med de mulige, meget fatale konsekvenser af sin beslutning, men hun kunne ikke gøre andet end at gå linen ud med alt, hvad det måtte indebære.

Fakta om bogen
Titel: Hotel Royal
Undertitel: En skæbnefortælling
Forfatter: Steen Johansen
Sider: 160
Omslag: Hæftet
Forlag: Eget forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere