Hvad du skal vide om sms lån og mobillån

  • Bøger på bloggen
  • 16/08/2017
  • T J

Det kan være en jungle at finde rundt i fordele og ulemper ved sms lån og mobillån.

Her er en række spørgsmål, der guider igennem processen samt afklarer de problemer, der kan melde sig.

Finansiering uden sikkerhedskrav

Ved et normalt lån forventer banken, at man kan stille med noget i sikkerhed. Det kan f. eks være i form af et hus, man ejer, eller en bil, man kører rundt i. 

Dette kræves imidlertid ikke, når der er tale om et sms lån. Det kan almindeligvis tages uden, man behøver at stille med noget i sikkerhed. 

Det har den fordel, at banken ikke har nogen indflydelse på, hvad pengene skal bruges til. Mange tilbyder mobillån i forskellige kategorier, alt efter, hvor meget du skal bruge. Jo lavere beløb, jo højere er satsen som regel.

Hvad tjekker de, før man kan låne penge? 

Før et sms lån eller mobillån kan udbetales, skal man igennem et kredittjek. Her kigger banken lidt nærmere på den ansøger, de har med at gøre.

Her kommer de bl.a. omkring: 

  • Jobsituationen på ansøgeren - mange banker forventer, at man er i fast arbejde. 
  • Alder - Mange steder er der en aldersgrænse for, hvornår man kan tage et mobillån via sms. Det er ofte et krav, at man er fyldt 20 år. 
  • Årsindtægten – hvor meget, der er tjent det seneste år. Her skal man være parat til at vise selvangivelser, lønsedler osv. 
  • Hvorvidt du står i gæld – det kræves, at man ikke står registreret som ”dårlig betaler” i skyldnerregistre som f. eks RKI eller Debitor. Så har man betalingsrykkere læggende, eller en sag hos Inkasso, så vil muligheden for at kunne tage et sms lån være meget lille. 
  • Statsborgerskab – de fleste stedet skal man kunne dokumentere et dansk statsborgerskab for at få lov til at tage et mobillån. Det er også vigtigt, at man har en dansk folkeregisteradresse. 
  • NemID & dansk bankkonto – for banken vil udbetale pengene, skal man have et fungerende NemID samt en bankkonto i Danmark. 

Du skal altid angive dit CPR-nr. når du søger om et sms lån, så låneudbyderen kan få det fulde overblik over, hvem de skal låne penge til. 

Det er deres sikkerhed, så de ved, at det er registrerede borgere, de har med at gøre. Det gør samtidig ansøgningsprocessen hurtigere, og de kan uden du skal gøre noget som helst indbetale pengene til en NemKonto. 

Før et sms lån anbefales det, at man undersøger markedet, så man har det fulde overblik over, hvad de forskellige banker tilbyder. Det er også en fordel at kontakte flere af udbyderne, for at finde frem til lige præcis den aftale, der er mest fordelagtig for dig. 

I vores skandinaviske naboland Norge, er der ikke længere muligt at ansøge om sms-lån siger https://www.forbrukslån.no/sms-lån. I stedet skal du bruge BankID til at underskrive lånet i din browser.

Dagensperspektiv.no siger samtidigt, at sms-lån har bidraget til extra høj gældsvækst i Sverige.

---

---

Hvor mange penge kan man låne?

Før der laves en aftale om et mobillån eller sms lån, skal man kende størrelsesordenen. Det er i dag muligt at låne helt op til 350.000 DKK.

Hver gang man ansøger om finansiering på mobil, bliver man vurderet af et kreditvurderingsbureau. 

Det betyder, at der bliver set på, om der er mulighed – med den indkomst man har – at tilbagebetale sms lånet rettidigt. Her kan det være låneudbyderne foreslår et mindre beløb, der passer med den privatøkonomi, der er angivet. 

Hvor hurtigt er et mobillån?

Har man øjeblikkeligt brug for lånet, så bliver det som regel overført samme dag. Det betyder, at man har pengene inden 2-3 bankdage. 

Man får ofte svar på om man kan låne vid sms, ganske kort tid efter, man har sendt sin låneansøgning afsted. 

Hvad nu, hvis man fortryder?

Det forholder sig på den måde, at man som forbruger har 14 dages fortrydelsesret i forbindelse med alle forretninger på nettet. 

Skulle man derfor stå i en situation, hvor sms lånet ikke er nødvendigt alligevel, kan man inden for 14 dage få det annulleret. 

Forskellige steder har dog et gebyr for denne service, og der skal betales rente for det antal dage, man har haft pengene til rådighed på sin bankkonto. 

Hvis der er gået mere end de 14 dage er det op til den enkelte forbruger, at lave en aftale med låneudbyderen. Det skulle dog være muligt, at komme ud af aftalen, ved at overføre det lånte beløb samt et gebyr.

Er det en fordel, at man er to personer, der ansøger?

Hvis man bor med en partner, eller er gift, så kan det være en klar fordel at ansøge sammen. Det er nemmere at blive godkendt hos bankerne, hvis to personer oplyser deres informationer i ansøgningsskemaet. 

Mange steder kan man kun låne store beløb, hvis man er to ansøgere. Det vil sige over 100.000 kr. 

Havner man i en situation, hvor man ikke kan afbetale sitt mobillån skal man være opmærksom på, at det begge partnere, der hæfter for lånet. 

Det er altså trygt og nemt, at ansøge om et lån via sms. Dine data bliver behandlet fortroligt, og bliver kun læst af dem, der skal give lånet. Banken har ingen indflydelse på, hvad man bruger pengene til. 

Står man og mangler penge hurtigt, er det derfor muligt at lave en fordelagtig aftale med en låneudgiver i forhold til et sms lån. Der bliver altid laver et grundigt tjek, så man har et mobillån, der passer til den indkomst samt privatøkonomi, man har.

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere