Hvad skal fremtidens bibliotek tilbyde?

Kulturminister Mette Bock og formanden for KL’s Kultur-, Erhverv og Planudvalg, Leon Sebbelin, sparker en debat i gang, der omhandler bibliotekernes fremtid.

Mette Bock fortæller, at hun sammen med KL vil starte en debat kaldet ’Ordet er frit. Biblioteket er dit’. Det er en debat, som skal spredes til hele landet, så de sammen med borgerne kan skabe fokus på folkebibliotekerne og deres nytteværdi. Hvad er det egentlig vi bruger bibliotekerne til?

”Bibliotekerne og biblioteksorganisationerne har bidraget med mange gode tanker og idéer til bibliotekernes fremtid, men vi synes også, at der er behov for en bredere debat om folkebibliotekerne. Vi skal have skabt nogle tilbud, som borgerne har lyst til at bruge og bakke op om – og det gælder ikke mindst de unge, som jo er fremtidens brugere og ikke-brugere,” fortæller Leon Sebbelin.

Leon Sebbelin giver udtryk for, at det er digitaliseringen, der udfordrer borgernes syn på bibliotekerne, da der findes alternativer til de fysiske bøger.

Både kulturministeren og formanden håber på, at debatten vil kunne sætte fokus på, hvordan bibliotekerne skal udvikle sig i fremtiden, så borgerne igen har lyst til at benytte sig af bibliotekernes mange muligheder.     

Debatten skydes i gang med et udvalg af inviterede ansatte og studerende fra fire forskellige steder i landet, men det er også muligt at følge og være en del af debatten på Facebook.

Debatten er optakt til en efterfølgende debat om spørgsmålet om bibliotekernes rolle med kommunerne og bibliotekssektoren.

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere