Ikke i Guds navn

Undertitel: At konfrontere religiøs vold
Forfatter: Jonathan Sacks
Originaltitel: Not in God's Name: Confronting Religious Violence
På dansk ved: Birger Petterson
Sider: 300
Omslag: Hæftet
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Da Berlinmuren faldt i 1989, forudså mange, at nationalstater og religion ville blive nærmest afviklet i Europa. Trods en fortsat sekularisering i den vestlige verden er vi vidne til tiltagende vold og ekstremisme i Guds navn i overvejende grad fra radikale islamisters side. Men også den radikale nationalisme vinder frem i Europa.
IKKE I GUDS NAVN er en bog til tiden. Jonathan Sacks undersøger terrorens årsager og forhold til de tre monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam. Sacks går tilbage til det fælles udspring, Det Gamle Testamente, og nærlæser centrale tekster. Herigennem udfordrer han det synspunkt, at religion i sig selv skulle være roden til alt ondt. Guds navn bør ikke misbruges til at retfærdiggøre nogen som helst former for vold eller terror. Tværtimod bør enhver teolog, der udlægger teksten, se sig selv som en del af løsningen på problemerne.
Jonathan Sacks argumenterer med stor indsigt og styrke for, at vi i vores del af verden bliver nødt til at genfinde en plads til religion i vores hjerter. Historien viser, at forskellige religiøse samfund kan eksistere fredeligt side om side, hvis de insisterer på den gode dialog og godt broderskab.
Teksterne viser, hvor meget jøder, kristne og muslimer har til fælles i troen på Gud. I dette fællesskab ligger hele styrken til at modstå de ekstreme kræfter, der misbruger kærlighedsbudskabet og overbeviser unge mennesker om at slå ihjel med sværdet i hånden. Menneskeheden og den frie verden må rejse sig og sammen forsvare sine traditioner og værdier ved at stå fast: Ikke i Guds navn.
Jonathan Sacks, født 1948, er filosof og tidligere overrabbiner over Storbritannien og Commonwealth. Han er en meget populær formidler af jødedom, religion og politik og betragtes som en af de mest indflydelsesrige debattører og intellektuelle i den engelsktalende verden.

Fakta om bogen
Titel: Ikke i Guds navn
Undertitel: At konfrontere religiøs vold
Forfatter: Jonathan Sacks
Originaltitel: Not in God's Name: Confronting Religious Violence
På dansk ved: Birger Petterson
Sider: 300
Omslag: Hæftet
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere