Imperiet fylder 20 år

Design- og kommunikationsbureauet Imperiet kan i år fejre 20-års-fødselsdag.

I virkeligheden har Imperiet eksisteret endnu længere, men det var som en intern tegnestue i den daværende Munksgaard forlagsgruppe, hvor store som små opgaver blev løst for forlagene i gruppen (Munksgaard, Høst & Søn, Hans Reitzels Forlag og Rosinante). Det forklarer hvorfor nogle medarbejdere efterhånden kan fejre 25-års-jubilæum til trods for firmaets 20 år.

I 1999 fik tegnestuen (som det hed dengang) med Peter Lind ved roret mulighed for at starte op som selvstændig virksomhed – en mulighed som blev grebet med stor entusiasme og en smule nervøsitet – og Imperiet var født.

Det tætte kollegiale samarbejde med kunderne er forblevet et særligt kendetegn ved arbejdsprocesserne, og det er i dag stadig stedet, hvor man møder talent, faglighed og kreativtet, en helt særlig åbenhed og lydhørhed – samt en ’damn good’ kop kaffe. 

20 år i en branche i rivende udvikling kræver ambitioner, fleksibilitet og samtidig god portion humor og jordforbindelse. 

Imperiet er i bogbranchen kendt for at kunne levere varen. Både når det gælder omslaget til den næste bestseller eller den smalle litterære udgivelse; når det gælder den vanskelige tilrettelægning som for eksempel Bibelen eller Inger Christensens samlede værker; markedsføringskampagner – eller visuelle identiteter som for eksempel Bogforums de seneste år.

I årenes løb er der kommet kunder til fra andre brancher, så de nu også omfatter teatre, ministerier, statsinstitutioner, kommuner og museer og andre.

Imperiet bor i Skindergade i hjertet af København i gåafstand til mange af byens forlag. Det ejes af Harvey Macaulay og Nete Banke, og beskæftiger i dag ni medarbejdere. Ud over det oprindelige hold: Marlene Diemar, Annette Borsbøl, Harvey Macaulay og Nete Banke – er flere kommet til: Simon Lilholt, Lonnie Hamborg, Jes Boesgaard Madsen, Trine Pape og Sofie Raphael.

Imperiet tager hul på den næste dekade med et brag af en fest fredag den 23. august fra klokken 16.30 i Skindergade 31, hvor alle venner og samarbejdspartnere er meget velkomne.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere