”Indtil nu har jeg kun skrabet toppen af isbjerget.”

Karina Lind Nielsen, der er bogblogger på readingraindrops, lægger stor vægt på formidlingen i form af både ord og billeder på både bloggen og den tilhørende Instagramkonto. Det er en fritidsbeskæftigelse, som man fornemmer, betyder meget for hende, og som hun går op i at lære nye sider af. Samtidig har den givet hende nogle unikke oplevelser og muligheder, hun ikke ville have været foruden.

Blog og Instagram i tæt samspil

I forbindelse med Danish Book Blog Award 2017 har BogMarkedet snakket med nogle af de nominerede bloggere om at være bogblogger, og hvad det indebærer. I dag er det Karina Lind Nielsen, der står bag bloggen readingraindrops og Instagramkontoen af samme navn, som hun ser som to sammenhængende, men meget forskellige måder at formidle litteratur på.

”Jeg startede min blog i sommeren 2015 efter en del overvejelser. Jeg havde på det tidspunkt fulgt med hos andre bogbloggere i et par år og været meget fascineret af de små universer, de fik skabt i deres små hjørner af internettet. Jeg havde lyst til selv at skabe noget tilsvarende, hvor jeg kunne dele min læsning med andre. Så jeg sprang ud i det,” fortæller Karina Lind Nielsen om det at starte bloggen, hvor hun i de sidste to år har anmeldt de bøger, hun læser. Det sker i tæt samspil med hendes Instagramkonto @readingraindrops, der er hendes profil til bloggen, en såkaldt bookstagramprofil, som hun bruger til at nå ud til et endnu bredere publikum. De to ting hænger tæt sammen, Instagramkontoen bliver også brugt til f.eks. at gøre opmærksom på nye anmeldelser på bloggen, men hvor bloggen primært er boganmeldelser, bruger hun Instagramkontoen mere bredt til også at fremvise nye bøger, flotte bøger eller andre tanker. Samtidig er bloggen på dansk, mens bookstagramprofilen er på engelsk, hvilket er med til at få den længere ud. Det er to ret forskellige måder at formidle bøgerne på. En bogblog giver mulighed for at være mere uddybende i sine tanker omkring de bøger, man læser, mens den meget mere visuelle formidling på Instagram giver mulighed for lidt mere spontanitet og frihed, fordi man hurtigt kan dele et billede og et par ord om, hvordan ens læseliv ser ud i det øjeblik. På Instagram kan man desuden nemt interagere med ens følgere. Både billederne og ordene er vigtige på begge platforme, og hun er heller ikke i tvivl om, at det har udviklet hendes evner med hensyn til formidling.

Fritidsbeskæftigelse med mange muligheder

At være bogblogger er en fritidsbeskæftigelse, så det betyder naturligvis, at selv om man måske har et ønske om at udgive noget regelmæssigt, så kan der nogle gange komme noget i vejen. Karina Lind Nielsen understreger selv, at det er vigtigt, at der aldrig er helt stille på bloggen eller Instagram, også selv om hun selv står for at tage alle billeder og går meget op i kvaliteten af sine blogindlæg. At der sker mere nogle uger end andre, tager hun dog som en naturlig følge af, at det er noget, der skal passe ind i en almindelig hverdag. Hun fremhæver selv, at bloggen blandt andet har medført muligheden for at møde andre mennesker inden for branchen til forskellige arrangementer, både forfattere og forlagsfolk. I den forbindelse fik hun også muligheden for at interviewe en af sine udenlandske yndlingsforfattere, en mulighed, der kom på baggrund af bloggen: ”Jeg er taknemmelig for de oplevelser, jeg allerede har fået igennem bloggen, og det, jeg har lært, men der er så mange flere muligheder inden for blogverdenen, at jeg indtil nu kun har skrabet toppen af isbjerget, og jeg glæder mig til at se, hvad det vil udvikle sig til i fremtiden,” påpeger hun.

Derfor var det også med glæde såvel som overraskelse, at Karina Lind Nielsen fandt ud af, at hun var nomineret til Danish Book Blog Award i år, ligesom hun var stolt af den anerkendelse, der ligger i nomineringen af hendes fritidsbeskæftigelse. De positive reaktioner har været med til, at hun ikke længere føler sig helt så skræmt ved opmærksomheden, og hun glæder sig bare til, at de fem finalister bliver offentliggjort af Plusbog.dk i begyndelsen af november, og til den endelige afsløring af årets vinder. Alene det at være nomineret er noget, hun sætter stor pris på. Hvem af de 16 nominerede, der ender med at løbe med prisen, bliver spændende, og som Karina Lind Nielsen ser det, er det nogle velfortjente nomineringer: ”Det er fantastisk, at Plusbog.dk har lavet denne pris til at hylde danske bogbloggere, for der er så mange, som gør et stort og flot stykke arbejde med at formidle litteratur og viderebringe læseglæde.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere