J.K. Rowling kan skrive om andet end Harry Potter

J.K. Rowling er bedst kendt for de populære fantasy-bøger om Harry Potter, men i de seneste år har hun fået udgivet adskillige andre værker.

Bøgerne om Harry Potter har vundet mange priser og er elsket af børn og voksne over hele verden. Bogserien er blevet oversat til 80 forskellige sprog, og de sidste fire bøger i serien satte en række rekorder som de hurtigst sælgende bøger nogensinde. 

Der er solgt mere end 500 millioner eksemplarer af bøger om Harry Potter, og dermed er det den bedst sælgende bogserie nogensinde. Harry Potter har mildest talt været en gigantisk international succes.

Men Rowling har andet at byde på. Siden den sidste bog om Harry Potter har J. K. Rowling skrevet adskillige andre værker, som er romaner skrevet til voksne.  

Den tomme plads

I 2012 udkom hendes roman ‘The Casual Vacancy’, som på dansk hedder ‘Den tomme plads’. Den er oversat til dansk af Agnete Dorph Stjernfelt og udgivet af forlaget Gyldendal.

Historien foregår i den engelske landsby Pagford, hvor indbyggerne er rystet over sognerådsmedlem Barry Fairbrothers pludselige dødsfald. Hans død efterlader en tom plads i et sogneråd, der allerede er splittet på grund af byens problemer.

 

Krimi-serie om Cormoran Strike

Under pseudonymet Robert Galbraith har J. K. Rowling også fået udgivet en krimi-bogserie, der indtil videre består af fire værker. Bogserien følger en privatdetektiv ved navn Cormoran Strike og hans assistent – og senere partner – Robin Ellacott.

I Rowlings historier efterforsker Strike og Ellacott forskellige sager. Den første bog i serien hedder ‘The Cuckoo’s Calling’, og på dansk hedder den ‘Gøgens kalden’. Strike og Ellacott efterforsker en sag om en model, der er fundet død i London-kvarteret Mayfair.

Anden og tredje bog i serien hedder henholdsvis ‘The Silkworm’ og ‘Career of Evil’. På dansk hedder bøgerne ‘Silkeorm’ og ‘Ondskabens høst’, og her byder Rowling på flere mysterier, der skal løses af Strike og Ellacott.

Rowlings krimi-bøger er blevet kaldt elegante og åndeløst spændende med uventede forviklinger og overraskelser på hver eneste side.

 

Rowlings seneste udgivelse

I år udkom J. K. Rowlings fjerde bog om Cormoran Strike, som hedder ‘Lethal White’. På dansk hedder bogen ‘Den hvide død’.

Ligesom Rowlings roman ‘Den tomme plads’ er alle bøger i bogserien om Cormoran Strike oversat til dansk af Agnete Dorph Stjernfelt og udgivet af forlaget Gyldendal.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere